SKORI RAZGOVOR

Plenković vrbuje i Prgometovu najbližu suradnicu

02.08.2016 u 11:35

Bionic
Reading

Čelnik stranke Hrvatska inicijativa za dijalog (HRID) Drago Prgomet potvrdio je u utorak Hini kako je odlučio prihvatiti poziv Andreja Plenkovića za povratak u HDZ iz kojeg je otišao zbog neslagnja s politikom bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka

'Poziv za vraćanje u HDZ i prvi potezi Andreja Plenkovića bili su jasan znak da se stranka vraća na poziciju koju sam kroz svoj dosadašnji politički život zagovarao. U poziciju narodnjačke stranke koja će okupljati, u kojoj će se poštivati različitost, a dijalog biti alat u političkoj borbi', rekao je Prgomet.

Manje su mu, tvrdi, bitni njegovi osobni planovi vezani za tu stranku od rješavanja stanja u kojem se nalazi Hrvatska koja je po mnogim, prije svega gospodarskim mjerilima, nalazi na samom dnu EU.

'Ovo je trenutak da zajedno učinimo zaokret', kaže Prgomet.

Prgomet na listi u Slavoniji? Ili Zagrebu?

Na pitanje hoće li biti na izbornim listama, s obzirom na nagađanja da bi ga HDZ rado vidio ili u Slavoniji ili u Zagrebu, odgovorio je kako će odluku, kako o njegovu angažmanu tako i o mjestu na izbornoj listi, donijeti Predsjedništvo stranke.

'U Slavoniji sam živio, radio, ratovao. I krenuo s politikom. U Zagrebu živim s obitelji, radim, na posljednjim izborima sam upravo ovdje dobio veliki broj preferencijalnih glasova, što govori o mišljenju sugrađana o mom radu. No, ponavljam, svaku odluku Predsjedništva ću poštovati i ona mora voditi računa o interesu stranke, a ne o osobnim ambicijama', poručio je.

Upitan kako će funkcionirati s dosadašnjim žestokim oponentima unutar HDZ-a, rekao je kako ne brine za oponente te kako bi bilo 'blesavo' da svi misle jednako. 'Uvijek sam podupirao pravo na različito mišljenje i slobodno izražavanje vlastitog stava. I dalje ću nuditi dijalog i argumente. Tako da ne brinem za oponente. Pa i poziv za vraćanje u stranku bi morao mojim kritičarima pokazati koliko sam svojevremeno bio u pravu', ustvrdio je.

Petrijevčanin Vuksanović: Dobila sam poziv od Plenkovića

O tome hoće li članovi HRID-a pristupiti HDZ-u rekao je kako se članovima HRID-a pismom zahvalio na dosadašnjem radu i potpori koju su mu pružili. 'Velik broj članova HRID-a će, koliko znam, nastaviti svoje političko djelovanju u HDZ-u. Kažem, koliko znam, jer će svaki član sam o tome odlučiti. Ne mogu niti ja, niti Predsjedništvo donositi odluke u njihovo ime', kazao je.

Na pitanje što će biti s njegovom stranačkom kolegicom iz bivšeg saborskog saziva Irenom Petrijevčanin Vuksanović, odgovorio je kako bi mnogi u svojim redovima željeli imati tako kvalitetnu osobu i sjajnog saborskog zastupnika. 'Vjerujem u njen skori razgovor s Andrejom Plenkovićem', rekao je Prgomet, a ona je za N1 televiziju potvrdila da je dobila poziv od Plenkovića: 'Obavit ćemo razgovor ovih dana i onda ću o tome izvijestiti javnost'.