predizborna godina

Plenković vadi tešku artiljeriju, HDZ se opasno priprema za izbore 2024. godine

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 26.01.2023 09:55
  • Objavljeno 26.01.2023 u 09:44
Andrej Plenković

Andrej Plenković

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru neće biti prijevremeni, ali se HDZ ozbiljno priprema za njihovo održavanje u ožujku sljedeće godine, dva mjeseca prije izbora za zastupnike u Europskom parlamentu

Iz razgovora s nekoliko visokopozicioniranih HDZ-ovaca jasno proizlazi da će Andrej Plenković sve adute s kojima će izaći pred birače i zatražiti još jedan premijerski mandat prikupiti u sljedećoj godini, kako bi se izbori mogli održati prije uskrsnih praznika 2024. godine.

U kontekstu tih priprema treba promatrati i zadnju Vladinu rekonstrukciju, prije svega imenovanje stranačkog veterana Branka Bačića za ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Bačić je odlučio sve institucije koje se bave obnovom staviti pod svoju kapu i obećao da nitko na Baniji iduću zimu neće dočekati u kontejneru.

Budući da novca za obnovu ima, a dosad je sklopljeno više stotina ugovora s izvođačima, realno je očekivati da će obećanje ispuniti te da će sljedeći Božić iz Banije dolaziti reportaže o obiteljima koje blagdane dočekuju u novim kućama.

Kraj stavke obnova napokon će staviti plus i to će biti Plenkovićev predizborni adut, piše novinarka Jutarnjeg lista Ivanka Toma.

  • +18
  • +15

Branko Bačić u Petrinji

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl