predsjedništvo stranke

Plenković o Tramišak više ne želi govoriti: Umjesto Bačića HDZ u Saboru vodit će Željko Reiner

16.01.2023 u 18:02

Bionic
Reading

U ponedjeljak se u Središnjici HDZ-a u Zagrebu održala Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Izjavu nakon sjednice dao je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Umjesto Bačića, predsjednik Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru bit će Željko Reiner, najavio je premijer. U Sabor se vraća i bivša ministrica Nataša Tramišak. Svoj mandat će umjesto Gorana Ivanovića prepustiti Ivan Radić.

Bačića će u saborskim klupama zamijeniti Danica Baričević, zastupnica iz 10. izborne jedinice, koja već bila u Hrvatskom saboru, kada je mijenjala zastupnika Andru Krstulovića Oparu.

Plenković je ponovno istaknuo kako je obnova je ključni prioritet 'nakon godine isporuke' te poručio kako misli da će se napraviti veliki iskorak u ovih godinu dana, jer postoje svi preduvjeti za to.

"Cijeli proces obnove, bez obzira na nedovoljnu brzinu zamjenskih kuća, ipak je dobio jedan zamah”, ocijenio je, uz ostalo, premijer.

Premijer Plenković se osvrnuo i na smjenu ministrice Nataša Tramišak. 'Što se tiče te teme, napomenut ću da nema dileme. Cijeli osječko-baranjski HDZ je lojalna grupacija koja je na izborima napravila jako veliki uspjeh', rekao je Tramišak.

“Bilo koja osoba, zastupnik, ministar, ministrica… je pitanje o kojem odlučuje predsjednik Vlade u konzultacijama s nizom aktera.”

Plenković je rekao kako ne želi ni na koji način dovesti u pitanje da HDZ ne vodi računa o Slavoniji. 'Ta teza ne postoji', rekao je premijer.

No, premijer je odbio dalje govoriti o bivšoj ministrici Tramišak je li bilo neke konkretne greške u njenom radu.

  • +7
Nataša Tramišak Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

'Na tu se temu više ne namjeravam vraćati', kazao je.

Plenković se ovrnuo na reakcije izvan Hrvatske o tome zašto je Hrvatska odbila sudjelovati u obuci ukrajinskih vojnika.

'Apsurdima nikad kraja, političkoj odgovornosti, za greške koje je napravio SDP, Domovinski pokret, Most, nikad kraja. To su ozbiljne političke greške. Znaju svi oni koji nas promatraju tko je tko, znaju da je Vlada bila za, a ovi nek’ se peru', rekao je.