jake snage

Plenković u pratnji četiri ministra dolazi na božićni domjenak Srpskog narodnog vijeća

05.01.2019 u 15:40

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na primanju u prigodi pravoslavnog Božića koje priređuje Srpsko narodno vijeće, u nedjelju, 6. siječnja 2019. godine, u 12.00 sati, u Hotelu Sheraton, objavili su iz Vlade.

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Otkad je sada već prije 15 godina Ivo Sanader došao na domjenak s porukom “Hristos se rodi” je to susret na kojem se obično demonstriraju dobri odnosi između srpske zajednice te događaj pohode brojni predstavnici društvenog, kulturnog i političkog života. No kroz godine su ti odnosi bili bolji i gori pa su se dolaskom ili nedolaskom na domjenak isčitavale i političke poruke.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović do sada je izbjegavala nazočnost na domjenku SNV-a te ga je prije dvije godine političkim mitingom.

S druge strane nedjeljni domjenak dolazi u trenutku kada je Milorad Pupovac izrazio nezadovoljstvo što premijer nije upoznao koalicijske partnere s detaljima tog posla i problemima koji su iskrsnuli pa će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije i u tom kontekstu.

  • +28
Srpsko narodno vijeće organiziralo prijem povodom proslave pravoslavnog Božića i prošle godine. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL