15 milijuna kuna

Plenković u Ljubešćici: Potpisani ugovori za infrastrukturne projekte

01.08.2019 u 23:13

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković bio je u četvrtak na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Ljubešćica u Varaždinskoj županiji, na kojoj su potpisani ugovori za infrastrukturne projekte vrijedni 15 milijuna kuna.

Plenković je istaknuo da je Ljubešćica općina u kojoj su vidljivi rezultati suradnje Vlade, ministarstva i jedinica lokalne samouprave.

Ustvrdio je da se kvalitetni projekti na lokalnoj razini mogu ostvariti samo kvalitetnom sinergijom financiranja s tri razine - lokalne, nacionalne i europske.

Na sjednici Općinskog vijeća bili su i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i poljoprivrede Marija Vučković koja je općinskom načelniku Nenadu Horvatiću uručila ugovor o financiranju projekta izgradnje distributivne vodovodne mreže vrijednosti 6,7 milijuna kuna.

Načelnik je s izvođačima potpisao ugovor o izgradnji infrastrukture prometnica, oborinske kanalizacije i javne rasvjete poduzetničke zone u vrijednosti 7,6 milijuna kuna, dok mu je predstavnik Hrvatskih voda uručio ugovor o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije i radova na sanaciji klizišta u iznosu od 628 tisuća kuna.

Horvatić je naglasio da su u Ljubešćici uspjeli izgraditi predškolski i školski sustav, što je rezultiralo 15 posto većim natalitetom. Ponosan je, kazao je i na izgradnju poduzetničke zone i subvencije za obrtnike što je rezultiralo rastom plaća i nezaposlenošću od samo tri posto.

Općinsko priznanje u povodu Dana općine primio je nogometni reprezentativac Luka Ivanušec.

Dan Općine Ljubešćica slavi se na blagdan Majke Božje Snježne, 5. kolovoza, a bit će obilježen četverodnevnom manifestacijom „Ljubešćica u srcu“.