tko se još nije odazvao?

Plenković tražio izbacivanje HDZ-ovaca pa se nije javio na telefonsko glasanje

15.11.2019 u 18:33

Bionic
Reading

Devet članova zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a nije se odazvalo telefonskoj sjednici iako im je poslan e-mail i obaviješteni su da će se telefonski glasati. Tako se nije javio i nije glasao šef HDZ-a Andrej Plenković, koji je i tražio izbacivanje HDZ-ovaca koji su ga vrijeđali u WhatsApp i Viber grupama

Devetero zagrebačkih HDZ-ovaca, odnosno osmero jer je Marijan Banelli sam zatražio iščlanjenje iz stranke, iz HDZ-a je zbog poruka u WhatsApp i Viber grupama izbačeno po kratkom postupku. U razmaku od niti sat i pol vremena Predsjedništvo gradskog HDZ-a im je 'presudilo', predložilo stegovni postupak zbog nanošenja štete ugledu stranke (ne zbog širenja mržnje), na telefonskoj sjednici GO-a potvrđena je ta odluka, da bi iste večeri zagrebački Časni sud osmorku izbacio iz stranke.

Preksinoć je, doznaje Večernji list, 70-ak članova GO-a glasalo za tu odluku, četvero ih je bilo suzdržano, a nitko nije bio protiv odluke o pokretanju stegovnog postupka. Devet članova GO-a, doznajemo, nije se odazvalo telefonskoj sjednici iako im je poslan e-mail i obaviješteni su da će se telefonski glasati.

Andrej Plenković o Schengenu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Tako se nije javio i nije glasao, neslužbeno doznajemo, šef HDZ-a Andrej Plenković, koji je i tražio izbacivanje HDZ-ovaca koji su ga vrijeđali u WhatsApp i Viber grupama, kao ni ministri Pavić, Krstičević, Ćorić i Kujundžić, ni eurozastupnici Karlo Ressler i Tomislav Sokol niti Plenkovićevi oponenti Miro Kovač i Domagoj Ivan Milošević. Predsjednik stranke nije se javio jer je bio na danu općine Jalžabet.