sjednica vlade

Plenković: Stabilizirali smo Agrokor, povjerenik Ramljak dobro radi

20.04.2017 u 10:22

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade rekao je kako su koraci koje je poduzela Vlada stabilizirali Agrokor, da su radnici dobili plaće te da izvanredni povjerenik Ante Ramljak vuče dobre poteze

'Stabilizirali smo sustav Agrokora, radnici su primili plaće, koncern generira nove prihode, izvanredni povjerenik Ante Ramljak dobro je započeo svoj posao, dogovara se i razgovara i s dobavljačima i s vjerovnicima', rekao je premijer Andrej Plenković.

Napomenuo je da je Hrvatska susjednim državama (prvenstveno Sloveniji, BiH i Srbiji) objasnila što Vlada čini vezano uz Agrokor. Plenković od susjeda očekuje da poštuju i ne ugrožavaju pravo vlasništva.

Na početku sjednica Vlade Plenković još je jednom napomenuo kako je za Hrvatsku kao članicu Europske unije i izrazito turističku zemlju novi, stroži režim na schengenskim granicama sa Slovenijom i Mađarskom 'jednostavno neodrživ'.

'Pokrenuli smo široku diplomatsku akciju, Mađarska je rekla da će prijeći sa sustavnih na ciljane kontrole na granici, a nastojimo postići to da i Slovenija prijeđe na takav režim graničnih kontrola', rekao je Plenković.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković objasnio je odluku Vlade o modernizaciji i elektrifikaciji željezničke pruge između Zaprešića i Zaboka, dionice od 24 kilometara.

'HŽ je već osigurao 20,9 milijuna eura za pripremu i realizaciju projekta, a današnjom odlukom Vlade Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture osigurat će dodatnih 80,8 milijuna eura kako bi se premostilo vrijeme do pozitivnog okončanja ugovaranja financiranja ovog projekta iz europskih fondova', rekao je ministar Oleg Butković.