JOŠ NEMA PRAVORIJEKA

I Vlada se oglasila o poništenju arbitražne odluke u slučaju Ina-MOL

18.04.2017 u 18:49

Bionic
Reading

Nakon što su mediji objavili kako je švicarski sud odbio odgođenje izvršenja presude u slučaju arbitraže u slučaju Ina-MOL, o svemu se oglasila i Vlada

Republika Hrvatska je, podsjeća Vlada u priopćenju, početkom veljače Saveznom sudu Švicarske podnijela tužbu za poništaj arbitražnog pravorijeka u predmetu RH v. MOL koji se vodio prema arbitražnim pravilima UNCITRAL-a.

'Republika Hrvatska je također zatražila odgodu izvršenja pravorijeka dok se ne odluči o osnovanosti podnesene tužbe. Odlukom Saveznog suda Švicarske od 12. travnja 2017. odbija se zahtjev Hrvatske za suspenzivnim učinkom, odnosno odgodom izvršenja pravorijeka od 23. prosinca 2016. U Odluci je istaknuto kako ista nema utjecaja na odluku o osnovanosti podnesene žalbe od strane Hrvatske', poručuje Vlada u priopćenju.

Odluka povodom tužbe za poništaj arbitražnog pravorijeka se očekuje naknadno, napominje Vlada u priopćenju.

Član arbitražnog sudišta HGK Miljenko Giunio kazao je u utorak za Hinu da je zahtjev za poništaj arbitražne odluke u slučaju Ina-MOL i dalje otvoren, a da se odluka švicarskog saveznog suda od 12. travnja odnosi na odgodu provedbe arbitražne odluke po pitanju materijalnih troškova.