zahtjev za opoziv

Plenković se ruga oporbi iz Bruxellesa: 'Ovo im je dosad najbriljantniji uradak'

09.02.2023 u 19:11

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na posebnom sastanku Europskoga vijeća u Bruxellesu na kojem se raspravlja o Ukrajini i Rusiji, gospodarskoj situaciji u Europskoj uniji i migracijama.

U izjavi za medije nakon sastanka, Plenković je istaknuo vrlo čvrstu podršku Ukrajini, prenosi N1.

'EU je jedinstvena, ovakva jedinstvenost je bez presedana. Ovakva podrška pokazuje da ogromna većina Europljana vidi što je zlo, a to je ruska agresija, i što je dobro, to je obrana ukrajinskog naroda. Bilo bi sjajno da to i u Hrvatskoj svi vide kao što vide ovdje', kazao je Plenković.

Upitan je li se potpora Hrvatske ispuhala nakon što u Saboru nije izglasano sudjelovanje Hrvatske u misiji EUMAM, Plenković je poručio:

'Potpora se ispuhala kod onih koji cijelo vrijeme nastoje ugoditi ruskim stajalištima i jednih zarobljenih, limitiranih, provincijalnih pogleda pojedinih zastupnika u Saboru koji su iz čiste mržnje glasali protiv ili nisu glasali. Vlada je ta koja donosi odluke o vojnoj pomoći, to ćemo nastaviti i dalje. Nema dileme da će se to promijeniti.'

Komentirao je izjavu zastupnika Ivana Penave da su skupljeni popisi za premijerov opoziv.

'To je valjda 15. inicijativa. Bilo je puno hiperkvalitetnih uradaka opozicije u ovih 7 godina, ovaj dosad je najbriljantniji. Toliko kreativnosti, argumentacije i sadržaja – fascinantno. Mahom su to potpisali ruski orijentirani zastupnici koji nisu htjeli podržati misiju pomoći Ukrajini', poručio je Plenković.

'Dolaze s izrazito ispodprosječnim uratkom za koji ne znam zahtjeva li pismeni odgovor. ali moramo radi forme. Veselimo tome da ih otklonimo kao i dosad. Uglavnom, ništa. Od koga dolazi – nula', dodao je.

  • +17
Volodimir Zelenski u Bruxellesu Izvor: EPA / Autor: STEPHANIE LECOCQ