lider domovinskog pokreta

Penava: Sanader je za Plenkovića 'mala beba'

09.02.2023 u 12:46

Bionic
Reading

Čelnik Domovinskog pokreta Ivana Penava izvijestio je u četvrtak da je oporba u saborsku proceduru uputila prijedlog za opoziv premijera Andreja Plenkovića zbog niza afera u koje tangiraju njegovu Vladu te je ustvrdio da je Ivo Sanader u usporedbi s njim 'mala beba'

Domovinski pokret je, u suradnji s oporbenim strankama i desnice i ljevice, prikupio potpise i u saborsku smo proceduru uputili prijedlog za pokretanje pitanje povjerenja predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću", izvijestio je Penava na konferenciji za novinare u Saboru.

Razlozi za opoziv premijera su, kako je rekao, silne afere koje štete svim građanima i koje iz dana u dan u sve teži položaj dovode najranjivije, prije svega, umirovljenike kojih je 300 tisuća s mirovinom manjom od 260 eura, ali ugrožava i naše najmlađe generacije jer im zatvara perspektivu opstanka u Hrvatskoj.

"Dug je popis inkriminirajućih radnji koje je počinila Plenkovićeva Vlada", kazao je Penava, navevši aferu Janaf, milijardu kuna ukradenih iz Ine, čin izdaje preusmjeravanja hrvatske nafte u Mađarsku i zatvaranja sisačke Rafinerije.

Imamo, dodao je, i afere 'sms' u kojima se ljudi od Plenkovićevog povjerenja dopisuju i navode inicijale AP, za koje cijela država, osim pravosudnih organa zna čiji su, aferu 'Hrvatske šume', u kojoj AP postaje 'šef', ali i najnoviju koja razotkriva način funkcioniranja koalicije Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca. U njoj je, napomenuo je Penava, Dragana Jeckov uhvaćena s popisom tvrtki koje imaju dobiti novce iz državnog proračuna na ranije pomno isplaniranom natječaju, sve pod krinkom pomaganja nacionalnim manjinama tvrtke s popisa SDSS-a, što je, kaže, vjerojatno Pupovac dogovorio s Plenkovićem.

Naglasio je i da oporba prijedlogom za opoziv "šalje poruku hrvatskom narodu da to hitno moramo promijeniti". "Ne živimo u iluziji da imamo većinu i da ćemo u Saboru uspjeti maknuti Plenkovića, ali moramo iritirati savjest i svijest još uvijek onih poštenih HDZ-ovaca, kao i trgnuti koalicijske partnere jer stilom vladanja kojeg demonstrira Plenković možemo bez zadrške reći da je Ivo Sanader mala beba”, kazao je Penava.

Istaknuo je da vladajući "definitivno gase svjetlo perspektivi Hrvatske" koja, kako kaže, zbog ovakvog načina vladanja neizostavno ide stazama raspale SFRJ jer je očito mentalni sklop vladanja i upravljanja državom postao totalitarni i isključivo za one podobne s određenom stranačkom iskaznicom. O tržištu, kvaliteti i mogućnosti da najbolji predvode priču u tako zatrovanom ambijentu kakvog je stvorio Plenković nema govora, zaključio je lider DP-a.