premijer u karlovcu

Plenković se ne smatra odgovornim zbog Kuščevića, s Pupovcem će razgovarati

02.09.2019 u 18:34

Bionic
Reading

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u Karlovcu je komentirao dnevno političke teme od skidanja imuniteta Lovri Kuščeviću, preko suradnje s Miloradom Pupovcem, o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, a odgovorio je i na pitanje stiže li recesija u Hrvatsku.

Na pitanje osjeća li se odgovornim što je Lovro Kuščević njegov izbor za ministra i političkog tajnika stranke premijer Plenković odgovorio je da se ne smatra nimalo politički odgovornim za Kuščevića, a vezano za skidanje imuniteta kaže kako ćemo tek vidjeti što će biti od svega toga, prenosi N1.

Na kritike koje je Gordan Maras uputio na sjednici Mandatno imunitetnog povjerenstva kaže: 'Plačljivko ponovno plače, SDP ima okvir koji se zove korupcija, lopovi, sve ono što su godinama govorili oko HDZ-a, a drugo su ideološke teme i to je jedino što oni mogu pričati.'

Kada je riječ o Miloradu Pupovcu ponovio je da se o tome već očitovao i najavio da će ponovno razgovarati s njim da vidi kakvi su stavovi tijela SDSS-a.

'Razgovarat ćemo, moram naći vrijeme u agendi koja je zgužvana dosta da čujem stavove gospodina Pupovca.', rekao je Plenković

Još jednom je ponovio kako osuđuje napade koji su se dogodili kao i njegov stav da je nužno za zdravu političku kulturu i tolerantno ozračje da saborski zastupnici nacionalnih manjina budu dio većine. 'Za Hrvate ne može biti ništa pozitivnije ako se manjine osjećaju dobro', kaže.

Za poruku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Pupovcu da mu je Zagreb glavni grad, a ne Beograd i njezine izjave oko ove teme: 'Ne vjerujem da bih ja trebao biti komentator njezinih izjava'.

Na novinarsko pitanje oko mogućnosti recesije u Hrvatskoj odgovara: 'Ne znam zašto pokušavate kreirati atmosferu ovdje ćemo destabilizirati koaliciju, ovdje ćemo ljude prepasti gospodarskom krizom. Ajmo se fokusirati na činjenice i fakte. Dolazimo na treću godišnjicu pobjede na izborima i sve bitno što smo zacrtali da ćemo ostvariti smo ostvarili unatoč svim napadima i dsestabilizaciji s ljevice i desnice.'

Podsjetio je da su danas pripremali ministre i državne tajnike za predsjedanje EU-om te da pritom jačaju i otpornost hrvatskog gospodarstva.

Andrej Plenković u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kaže i da je spreman razgovarati sa sindikatima obrazovanja 5. rujna. 'Razgovarat ćemo sa svima, uvijek sam za dijalog sa svim sindikatima', poručio je Plenković.

Dalje je nastavio kako bi volio da su sindikalne središnjice, kada su prikupljale potpise za referendum tijekom kampanje za EU izbore, rekle da je SDP-ova Vlada donijela zakon o odlasku u mirovinu sa 67 godina.

Nakon toga nastavio je da su povećali mirovine za 12,5 posto u mandatu, izbjegli diskriminaciju umirovljenika i izračunali što je fiskalno održivo pa spustili s 2038. godine na 2033. godinu prag od 67 za odlazak u mirovinu.