PREMIJEROV IZBOR

Plenković propisno napunio fotelje, ovo su novi državni tajnici

24.11.2016 u 15:02

Bionic
Reading

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je danas imenovala još jedan set državnih tajnika. Marija Vučković imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede, dok je za državnu tajnicu u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU imenovana Spomenka Đurić

U Ministarstvu unutarnjih poslova državnim tajnikom imenovan je Stjepan Lončarica, a pomoćnicima ministra Joško Dorić i Josip Paradžik. Sanja Mišević postala je državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa.

Vlada je razriješila zamjenicu ministrice kulture Anu Lederer te imenovala Krešimira Partla državnim tajnikom, a Maricu Mikec pomoćnicom ministrice. Razriješeni su dosadašnji pomoćnici ministra u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Zdeslav Matić, Boris Hajduković i Ivan Sertić, a novim pomoćnikom ministrice imenovan je Zvonimir Novak. Hrvoje Šlezak i Matko Glunčić imenovani su državnim tajnicima u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Državnim tajnikom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture imenovan je Tomislav Mihotić. Zdravko Jakop razriješen je dužnosti pomoćnika ministra obrane i istodobno imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu obrane. Nikola Mažar razriješen je dužnosti predstojnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, koji je ujedno imenovan državnim tajnikom toga Ureda.

Predsjednikom Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju imenovan je ministar Goran Marić, a članovima Mario Antonić, Željko Tufekčić, Frano Matušić, Maja Markovčić-Kostelac, Tugomir Majdak i Ivan Vukić.

Razriješeni su dosadašnji članovi Povjerenstva za raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske Ante Šprlje, Zdravko Marić, Lovro Kuščević, Davor Romić, Antun Kliman i Josip Buljević. Novim članovima imenovani su Martina Dalić, Ante Šprlje, Zdravko Marić, Lovro Kuščević, Tomislav Tolušić, Gari Cappelli i Damir Krstičević.

Goran Marić određen je ministrom koji će sudjelovati u radu Povjerenstva. Imenovani su novi stalni članovi Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata. Tako se predsjednicom povjerenstva imenuje Martina Dalić, a članovima Lovro Kuščević, Ante Šprlje, Slaven Dobrović i Goran Marić.