pomoć na više razina

Plenković primio visoku dužnosnicu Ukrajine, ukazao na 'dodatni doprinos' Hrvatske

10.10.2023 u 20:55

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković primio je prvu potpredsjednicu ukrajinske vlade i ministricu gospodarstva Juliju Sviridenko uoči Međunarodne donatorske konferencije o razminiranju Ukrajine - "dodatnom doprinosu Hrvatske" pomoći Ukrajini, priopćila je vlada u utorak

"Hrvatska nastavlja politički, vojno i humanitarno pomagati Ukrajini, a organiziranje Međunarodne konferencije o razminiranju dodatni je doprinos Hrvatske imajući u vidu naša jedinstvena iskustva i ekspertizu u ovom području'', rekao je Plenković na sastanku sa Sviridenko. Uz premijera su bili potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

  • +14
Andrej Plenković primio prvu potpredsjednicu ukrajinske Vlade Juliju Sviridenko Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Božinović i Sviridenko su nakon sastanka potpisali Sporazum o suradnji u području protuminskog djelovanja kako bi se ublažile socio-ekonomske, sigurnosne, ekološke i druge posljedice proizašle iz opasnosti od eksplozivnih ostataka rata, navodi se u priopćenju.

Zagreb je 11. i 12. listopada domaćin Međunarodne donatorske konferencije o razminiranju Ukrajine. Razminiranje je prva zadaća za povratak stanovništva i stvaranje budućih normalnih uvjeta života na bivšim okupiranim područjima, ističe se u priopćenju vlade.