VJERODOSTOJNO

HDZ-ov predizborni spot snimao se u uredu odvjetnika Šavorića; Plenković: To je točno

21.05.2018 u 18:16

Bionic
Reading

N1 televizija je objavila vijest da je promidžbeni spot predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, sniman u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri. Boris Šavorić je bio član skupine Borg i sudjelovao je u izradi zakona lex Agrokor.

“Znanje, iskustvo i radnu energiju posvetit ću boljitku Hrvatske. Ja sam Andrej Plenković i vratit ću vjerodostojnost u hrvatsku politiku”.

N1 navodi da je dio promidžbenog spota, pred kraj kada Plenković govori 'vratit ću vjerodostojnost u hrvatsku politiku', snimljen u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri. Riječ je o uredu smještenom na 14. i 15. katu zagrebačkog nebodera na adresi Ilica 1.

Predizborni spot HDZ-a 'Vjerodostojno' Izvor: Društvene mreže / Autor: HDZ

Informaciju je za N1 potvrdio i kreativni direktor tadašnje HDZ-ove kampanje Boris Malešević koji je kazao da je spot snimala produkcijska kuća Esterhaus, a cjelokupni posao angažiranja i izrade spota i zakupa medijskog prostora za HDZ je radila agencija UNEX.

Plenković je u izjavi nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a potvrdio da je dio spota sniman u uredu odvjetnika Šavorića, ali je istaknuo da su snimali i na drugim lokacijama u Dalmaciji i Slavoniji.

'To je bilo na inicijativu agencije koja je vodila zakup medijskoga prostora', kazao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Na upit tko je Šavorića pozvao da se pridruži radnoj skupini za izradu lexa Agrokor Plenković je kazao da je on jedan od pravnika koji je bio pozvan da pomogne, na prijedlog stručnjaka.

'Ja osobno nisam zvao nikoga. Ne znam tko je koga zvao, znam da su dva predstavnika u skupini bila delegirana od strane Mosta', rekao je Plenković.

Također je potvrdio da Šavorića zna od djetinstva, ali tvrdi da nisu prijatelji.