posjet dalmaciji

Plenković poslao poruku šefu SDP-a: Najvažnije je da on malo provede jednu vježbu introspekcije

23.02.2021 u 16:52

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković je u posjetu Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji gdje je odgovarao na pitanja novinara i komentirao što očekuje od Damira Vanđelića na čelu Fonda za obnovu

'Očekujem da gospodin Vanđelić zajedno s Vladom pridonese obnovi Grada Zagreba i Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije. Natječaji, pogotovo ovaj vezan uz EU fond solidarnosti, odnose se na zdravstvenu, obrazovnu i prometnu infrastrukturu. Maksimalno smo pojednostavnili svu administraciju. Obavljena je digitalizacija u malom pa sve dokumente koje država posjeduje građani više neće morati sami ishoditi po šalterima', piše Jutarnji list.

Upitan da prokomentira izjavu Peđe Grbina da je on nositelj diskriminacije u Hrvatskoj, Plenković je kazao:

'Ne znam, ja sam vidio samo kratko taj naslov u autu. Nisam shvatio elaboraciju. Je li mislio na gospođu Holy koja govori o dotepencima u Zagrebu? Je li možda mislio na gospodina Klisovića koji govori o Hercegovcima i kandidatima iz Hercegovačke? Najvažnije je da on malo provede jednu vježbu introspekcije, malo pogleda oko sebe, pogleda svoje oktroirane kandidate nakon raspuštanja organizacije u Zagrebu i vidi što govore i kakve poruke nejednakosti i diskriminacije šalju i građanima Zagreba. Očito je ta politika diskriminacije postala neki novi trend pa vidim da i on tome daje doprinos.

  • +5
Andrej Plenković u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Novinari su ga pitali i kako komentira podršku portala Index riječkom kafiću Three Monkeys koji ne želi HDZ-ovce.

'Očekujem od brojnih dušebrižnika, moralizatora i ostalih koji sigurno ne toleriraju dvostruke kriterije reagiraju na te pojave, pojave diskriminacije i govora mržnje. Ta vrsta šutnje traje već deset dana, a ja sam siguran da će ti dušebrižnici na to reagirati'.

Na kraju je kazao da je HDZ Zadarske županije definirao da Božidar Longin kandidat za župana, a Branko Dukić za gradonačelnika.

'Već dugo surađujemo i siguran sam da će opravdati povjerenje. Imaju potporu čitave stranke', kazao je Plenković.