spor oko praznika

Plenković poručio Đakiću da mu neće dozvoliti detuđmanizaciju HDZ-a

07.11.2019 u 09:46

Bionic
Reading

Andrej Plenković, premijer RH, uoči sjednice Vlade kazao je, odgovarajući na upit novinara o amandmanu saborskog Odbora za veterane da Dan antifašističke borbe ne bude praznik, kako to ne dolazi u obzir dodavši, kako je tu riječ o detuđmanizaciji jer je taj praznik uveo Franjo Tuđman

'Taj je blagdan uvrstio Tuđman, tako će i ostati. To nije politika predsjedništva, nacionalnog vijeća ni tijela stranke', rekao je Plenković, poručivši kolegi iz stranke, Joispu Đakiću, koji je na čelu Odbora, da detuđmanizaciju neće dozvoliti.

'Njemu i svima koji žele detuđmanizirati HDZ šaljem poruku - to neću dozvoliti', rekao je Plenković dodavši kako će se s Đakićem razgovarati.

Na upit hoće li biti sankcija, Plenković je kazao da je sutra sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te smatra da se vrlo jasno treba reći da je 'dosta politike koja rastvara temelje onoga što je Tuđman stvorio i što HDZ treba biti'.

'Tko to ne razumije, ne razumije niti hrvatsku prošlost niti sadašnjost, a još manje vidi ispravnu hrvatsku budućnost. Neka se malo razbistre', poručio je premijer, dodavši da će se raspraviti o tome hoće li biti kakvih sankcija.

Vezano za glavnog državnog inspektora Andriju Mikulića i popis imovine u imovinskoj kartici, kazao je da ga je Mikulić kratko o tome izvijestio. "Obavijestio me da ispravlja nešto, to je imovina njegove obitelji već jako dugo", komentirao je premijer.

  • +16
188. sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL