posjet lici

Plenković: Pa što ako ukidamo prirez? Dajemo dovoljno mehanizama za veće prihode

23.05.2023 u 15:02

Bionic
Reading

Povodom Dana Ličko-senjske županije predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Gospić, a nakon proslave dana županije obratio se medijima

Premijer Andrej Plenković čestitao je svima u županiji 'koja spaja kontinent i more', prenosi N1.

Govoreći o novom izbornom zakonu istaknuo je da će biti vremena za komentare i rasprave i dodao: 'Prema tome Ustavni sud je rekao, što je rekao, mi smo kao Vlada koja je nadležna da predlaže zakone promislili o ovome, predstavit ćemo to našim partnerima. Pustit ćemo u proceduru, te će svi imati pravo reći je li im nešto dobro, ili nije. Mislim da je ovo sasvim korektan prijedlog, s obzirom na to što je bio cilj'.

Naglasio je da je oporba imala devet prijedloga izbornog zakona i da nikad nisu pitali HDZ za mišljenje.

Govorio je i o sastanku sa sindikatima i poreznoj reformi. 'Imali smo sastanke sa sindikatima, razgovaramo s njima. Naša je politika povećanja plaća jasna', dodao je.

  • +10
Andrej Plenković sudjelovao na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Gospiću Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

'Paket ćemo predstaviti sutra. Malo sam iznenađen niskom razinom političke kulture nekih čelnika oporbe je zabrinjavajuće. Građane će spasiti veće plaće i prema tome ide naš prijedlog. Što se tiče poreza na dohodak i prireza, od naše reforme Ličko-senjska županija ima sto posto prihoda više', rekao je Plenković i dodao:

'Ne treba reagirati na netočne spinove koji imaju za cilj politikanstvo. Znam da oporbi nije lako. Izmišljaju onda da se nekome nešto uzima… Pa što onda ako ukidamo prirez? Ima dovoljno mehanizama koje dajemo ako im trebaju veći prihode, da ih ostvare, a ako imaju dovoljno, da mogu dati višu plaću građanima.', kazao je premijer.