posjet cetingradu

Plenković: Od Milanovića bi najkorektnija bila ostavka

23.05.2024 u 13:33

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas Postaju granične policije Cetingrad, a nakon toga se obratio medijima

'Upoznali smo se s aktivnostima policije na kontroli granice. Ovo je svojstveno za 300 do 350 kilometara granice s BiH. I ministar i glavni ravnatelj upoznali su nas s aktivnostima granične policije, interventne policije i s njihovom aktivnošću', rekao je Plenković u izjavi.

'Policija je angažirana i na razbijanju kriminalnih skupina koje nastoje za novac prokrijumčariti ljude i zato ova operacija cijelo vrijeme zahtjeva suradnju i s drugim državama. Nama je ovaj posjet koristan da vidimo što se zbiva i da vidimo opremu', rekao je premijer.

'Politika usklađivanja viznog režima je ključna za napredak, mislim da je Europska unija svjesna toga', dodao je.

Komentirao je i predsjednika Zorana Milanovića, prenosi Dnevnik.hr.

'Taj kršitelj Ustava je sam gurnuo Grbina van. Što se tiče odnosa s Pupovcem, to je ista priča s prebacivanjem velikih slabosti i kompleksa sa sebe na druge. Bilo bi mu pametnije da je šutio i sakrio se u rupu. Sad se pravi nevješt, nadam se da se neće zaboraviti koliku je štetu napravio, to je bila i gospodarska šteta jer su izbori bili održani u srijedu. Štetno za demokraciju, štetno za gospodarstvo, šteta za vlastitu političku grupaciju iako je sama pristala na to. Broj grešaka za normalno demokratsko funkcioniranje su ogromni tako da bi ostavka bila jedino korektna', kazao je.

Komentirao je HDZ-ovu listu za europske izbore 9. lipnja, ali i činjenicu da je njen predvodnik.

'Ovime si dodatno osnažujem listu i dajem legitimitet. Naša lista je najsnažnija, sa ljudima koji znaju kako ostvariti ono što je za Hrvatsku bitno. BItno je da oni koji tamo idu budu najkompetentniji. Neki koji su gore godinama nisu učinili ništa, ali su vrlo lukrativno uživali u privilegijama. Neki se pet godina ne ponavljaju, pa se sad pojavljuju i prodaju šuplju priču', rekao je.

Opća skupština UN-a u četvrtak poslijepodne u New Yorku trebala bi glasovati o predloženoj rezoluciji kojom se traži proglašenje 11. srpnja Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici. Srbija se tome oštro protivi i pokrenula je veliku diplomatsku ofenzivu protiv rezolucije.

'Rezolucija će proći, o tome nema govora, naš stav je jasan', rekao je Plenković.

sve osim nogometa