'grobari brodogradnje'

Odgađanje stečaja Uljanika zbog izbora? Plenković: Možete zaključivati što hoćete, mediji su slobodni

24.04.2019 u 14:43

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković kazao je u srijedu nakon aktualnog prijepodneva u Saboru da je ponašanje oporbe bilo očekivano i uobičajeno. 'Nekreativno, vrijeđanje, difamacije... Neka, ovo je zdravo da ljudi vide tko je tko', komentirao je Plenković

Na pitanje o statusu Milijana Brkića, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da je na sastanku Predsjedništva HDZ-a temeljito komentirao Brkićev nastup te da su zaključili ono što je na stvari od početka, da se ta priča treba rasvijetliti.

Na pitanje koliko sada vjeruje Brkiću, odgovorio je: 'To je nebitno'.

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic

Komentirao je i dolazak Kineza u Uljanik te izjave sindikalista Borisa Cerovca koji je rekao da će Vlada biti krivac ako će građani morati plaćati jamstva za jaružalo.

'Mi smo isplatili 3,2 milijarde kuna državnih jamstava za Uljanik, za brodove koji nisu sagrađeni. Ne razumijem, tko je dao prošle godine za plaće u Uljaniku i 3. maju, Cerovcu i svima drugima? Isplatili smo zakonski sve što možemo. Imamo tu prigodu, vidjeti što će odlučiti kineska komapnija, koja je jedna od najvećih na svijetu. Oni dolaze isključivo zato jer sam s premijerom Lijem razgovarao o toj temi', rekao je Plenković, prenosi N1.

  • +4
Miro Bulj na aktualcu uputio pitanje premijeru o 'Sinjskoj mljekari' Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Na novinarsko pitanje odgađa li se stečaj Uljanika zbog europskih izbora, da premijer i Vlada ne bi ispali 'grobarima' hrvatske brodogradnje, Plenković je rekao: 'Možete zaključivati što hoćete, mediji su slobodni'.