sukob se nastavlja

Plenković: Nema govora o tome da ćemo mijenjati Ustav kako bismo mogli smijeniti Milanovića

20.10.2020 u 13:05

Bionic
Reading

Nakon što je predstavio nove mjere za pomoć gospodarstvu i očuvanje radnih mjesta premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara oko sukoba s predsjednikom Zoranom Milanovićem, prodaji mljekare Meggle te je otkrio da se u subotu ujutro sastao s ljudima iz DORH-a oko objave snimke napada na Markov trg

Upitan o špekulacijama da postoji plan za pokretanje opoziva predsjednika Zorana Milanovića, premijer je odgovorio: 'To nema veze. Broj tih špekulacija i plakanja oko toga da idemo mijenjati Ustav jednostavno ne stoji. Što se tiče ostalog, imamo ključne teme kojima se moramo baviti', rekao je premijer i nastavio:

'Tema u javnosti mora biti borba protiv Covida-19 i ako imamo toliki broj novooboljelih, to onda nije karijes i nije nešto što treba obezvrijediti i podcijeniti. Ako se maske trebaju nositi, trebaju se nositi', istaknuo je.

No novinari su se odmah vratili na temu Milanovića. 'Jučer nisam gledao njegove komentare pa ću vam reći nešto drugo. On je aludirao na sastanak s DORH-om jer su neki mediji dobili informaciju o tom sastanku. On je održan u 9.30 u subotu u Vladi, bili su ministar unutarnjih poslova, šef SOA-e, glavni ravnatelj policije i županijski državni odvjetnik, a mi smo razgovarali o objavi snimke napada na Markov trg i može li se ona koristiti kao dokaz u postupku i hoće li se što mijenjati ako se ona objavi', pojasnio je Plenković detalje tog sastanka.

Kada su u pitanju veledrogerije i nestašica lijekova, predsjednik Vlade rekao je kako se čuo s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i on mu je rekao da sastanak s predstavnicima veledrogerija nije trajao pet minuta, već sat vremena. 'Veledrogerije se javljaju u vrlo preciznim intervalima, često pred izbore.

Plenković o nastavku mjera za očuvanje radnih mjesta Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ponuda koja je bila na stolu bila je realna i tražimo održiv model plaćanja obveza. Cijepljenje neće biti ugroženo, ti razgovori se uvijek vode uz tenzije, ali se i rješenje uvijek nađe', poručio je premijer.

Što se tiče vijesti da Belje preuzima mljekaru Meggle, Plenković kaže kako je svima u interesu da mljekara ostane, kao i tvornica duhana u Kanfanaru. 'Strani ulagači u Hrvatskoj ne donose odluke prema domoljublju, već na temelju poslovnih rezultata', zaključio je.