POSJET OTOČCU

Plenković: Neka građani slušaju stručnjake, ne političare koji glume nadriliječnike

  • S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 27.06.2020 12:01
  • Objavljeno 27.06.2020 u 11:18
Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Plenković izjavio je u subotu u Otočcu da je cijela izborna kampanja u light varijanti i nema velikih skupova, te je poručio u kontekstu epidemije, neka građani slušaju stručnjake, a ne političare koji glume nadriliječnike.

Andrej Pleković se zajedno s HDZ-ovim kandidatima s liste za 9. izbornu jedinicu u Otočcu družio sa članovima i simpatizerima, nakon čega je išao u Gospić.

Ističe da nema velikih skupova, cijela kampanja je u light varijanti.

Nastavit ćemo kampanju do kraja, sve naše kandidacijske liste obilaze teren, nakon nedjelje imam samo još dvije jedinice idući tjedan, najavio je Plenković.

HDZ-ova krilatica na parlamentarnim izborima je - "Sigurna Hrvatska".

Upitan smatra li da je Hrvatska i danas sigurna s obzirom na rast broja oboljelih od koronavirusa, predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković rekao je da su Vladini potez za reaktiviranje gospodarstva bili izvrsni, a kako je normalno da su se građani opustili i tražit će se balans.

"Išli smo za time da reaktiviramo gospodarstvo, taj uspjeh je bio izvrstan. Ljudski je da su se i naši sugrađani opustili, tražit ćemo balans; jučerašnji sastanak Znanstvenog savjeta je bio izvrstan, većina zaraženih ima blage simptome, moramo biti odgovorni", naglasio je.

  • +8
Andrej Plenković i Davor Božinović u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Na pitanje je li bilo pametnije da je nakon kratkog kontakata s oboljelim tenisačem prošli vikend u Zadru otišao u samoizolaciju te bi li mu to pomoglo u kampanji, Plenković kaže:

"Neću komentirati poteze ljudi koji sami sebi propisuju kako se ponašaju, moje je ponašanje odgovorno, konzultiram se sa stručnjacima, oni koji nisu epidemiolozi nemaju istu logiku, preporučujem građanima da slušaju prave stručnjake, a ne specijaliste drugih medicinskih disciplina ili političare koji glume da su nadriliječnici", naglasio je premijer Plenković.

Nisam htio, dodao je, da na jesen dovodimo Hrvatsku u poziciju neviđenih ustavnih konstrukcija. Građani imaju pravi izabrati. Ono što građani odluče, takav će biti put Hrvatske za budućnost. HDZ-ovi programi su bolji od konkurenata, zato ćemo dobiti potporu", zaključio je Plenković.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal