pozvani svi župani

Plenković najavio posebnu sjednicu Vlade u Šibeniku

07.12.2017 u 15:17

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković najavio je da će u petak u Šibeniku biti održana sjednica Vlade na kojoj će sudjelovati svi župani te predstavnici zajednica gradova i općina, a posvećenu gospodarstvu, poljoprivredi, regionalnom razvoju

"Nastavljamo partnerstvo s jedinicama lokalne i područne samouprave. Glavne teme bit će gospodarstvo, poljoprivreda, regionalni razvoj, osvrt na zakone koji se odnose na fiskalnu decentralizaciju", rekao je premijer najavljujući sjednicu u Šibeniku u 12 sati.

Vlada je s današnje sjednice u saborsku proceduru uputila izmjene i dopune zakona o strukovnom obrazovanju kojima se, kako je istaknula ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, omogućava reforma strukovnog obrazovanja uz potporu koju imamo, kako je rekla, od gotovo milijardu kuna, što kroz novac iz eu fondova što iz proračuna.

  • +7
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Naglašava da je 71 posto svih srednjoškolaca u strukovnom obrazovanja, a ono je desetljećima bilo zapušteno.

Izmjenama se predviđa uspostava regionalnih Centara kompetentnosti za strukovno obrazovanje povezanih s tržištem rada, svojevrsne "hubove" koji će biti vezu između sustava obrazovanja i svijeta rada.