ANKICA MAMIĆ:

'Plenković je već izabran za šefa HDZ-a, Kovač mu ne može kvalitetno parirati'

17.02.2020 u 10:29

Bionic
Reading

'Mislim da je premijer Andrej Plenković već izabran za predsjednika HDZ-a i da mu Miro Kovač tu ne može kvalitetno parirati. Ako Hrvatskoj nešto ide dobro to je onda vanjska politika, a tu je premijer Plenković puno napravio', ustvrdila je komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić jutros za N1. Osvrćući se na recentno smirivanje tenzija unutar HDZ-a, kazala je i kako se čini da su u toj stranci shvatili da moraju surađivati i nakon unutarstranačkih izbora 15. ožujka

'Način na koji su ušli u kampanju je stvarno izgledao kako bratoubilački rat', ocijenila je komunikacijska stručnjakinja za N1.

Po njenom mišljenju, lijepo je vidjeti da je barem jedna žena na listi za potpredsjednicu, iako je i to 'puno premalo'.

'Čuli smo jedan mali savjet iz usta Zdravke Bušić koja je rekla da bi trebalo vršiti veću kontrolu prilikom primanja u članstvo. Nismo puno vidjeli ni čuli o gospodarstvu. Uglavnom se govori o braniteljima, o obrani, o Vukovaru i o Tuđmanovu naslijeđu. Oni moraju voditi računa da najesen izlaze na parlamentarne izbore i da su građanima neke druge stvari važne. Kad god je HDZ skretao previše udesno, nije ispalo dobro. Sadržanoj gledajući, meni tu fali budućnosti. Voljela bih da je netko tu predstavio Hrvatsku 2040. i kako ju vidi', kazala je Mamić.

Stil života i život koji živite u Hrvatskoj uvelike ovisi o politici, naglašava Mamić.

'U prvim danima unutarstranačke kampanje je bilo puno kontroverzi i oko Istanbulske konvencije i oko koalicije s HNS-om. Ne treba zaboraviti činjenicu da je HDZ nastao kao širok pokret, naglašava.

O ulozi Milijana Brkića na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, kaže kako u javnom životu ima jako puno mitova.

  • +7
Milijan Brkić Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Jedan od takvih mitova jest da Brkić kontrolira bazu. Kontekst u kojem sad izlazi na izbore je puno drugačiji nego kad je bio glavni tajnik. Moguće je da on i prođe kao potpredsjednik, ako stvarno stoji ta činjenica da su u stranci njegovi ljudi i da on kontrolira tu bazu. Kad govorite o internim stvarima HDZ-a, puno toga ovisi o tome kako oni komuniciraju s članovima', kazala je Mamić.

'Vidjet ćemo hoće li nakon izbora u HDZ-u nastupiti bonaca, kao što je Butković zatražio javno od svih sudionika tog procesa. Jako puno tema ostat će zakopano pod tepih', rekla je Mamić.