mrak taritaš o aktualcu

'Plenković je sebe doživio kao glavnog glumca i redatelja, a Jandroković je scenograf'

21.09.2018 u 12:09

Bionic
Reading

Predsjednica GLAS-a, Anka Mrak Taritaš komentirala aktualni sat u Saboru, kao i najavljeni prosvjed u Vukovaru

'Ima nas u Saboru koji se pripremamo za sjednice, tako i mi u GLAS-u. I ja sam premijeru postavila pitanje kuda ide Hrvatska, kuda vodi Hrvatsku, je li na djelu orbanizacija u Hrvatskoj ili želi pristojnu i liberalnu zemlju. Dobila sam diplomatski odgovor, dosta detaljan, gdje je naš premijer pokazao da je diplomat, a nije državnik', rekla je Mrak Taritaš komentirajući aktualni sat u Saboru za N1.

'Aktualni sat je režirao gospodin Plenković, scenografiju je napravio gospodin Jandroković svojim novim izgledom, a Plenković je sebe doživio kao glavnog glumca i redatelja i on je dao ton na aktualnom satu. Na ozbiljno pitanje on pokaže da je diplomat. Vidite transformaciju koju je prošao. Na prvim aktualnim satima bio vrlo pristojan, sad je pokazao bahatost, da je on dirigent predstave i to je tako. Mi imamo premijera koji nije dovoljno odlučan, koji koristi svoje diplomatske vještine', rekla je predsjednica stranke GLAS.

'Premijer Plenković ima brdo problema unutar svoje stranke. To je diplomatska vještina, da probleme iz svog dvorišta prebaci u drugo dvorište. Imamo vladajuće i vidimo da je u kontekstu toga apsolutna nesigurnost premijera u dvorištu HDZ-a, on ne kontrolira ništa, ima ministre koji rade što hoće', dodala je.

Komentirala je i stanje u SDP-u.

  • +4
Anka Mrak Taritaš Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

'SDP se evidentno bavi samim sobom. To je situacija za uzeti ćete kokice, sjesti ispred ekrana i gledati što se događa', rekla je.

'Premijer se strašno uvrijedio na mene, jer sam ga piknula tamo gdje njegova sujeta nije dopustila, odnosno gdje se osjetio uvrijeđenim. Ova koalicija HDZ-a i HNS-a daje mesa koliko hoćete, a SDP treba svoju energiju i trud ukazivati da vladajući ne rade ništa, umjesto da se bave sobom. Ja sam kolegu Bauka pitala je li on predsjednik Kluba, a on mi je rekao da je on predsjednik svih klubova unutar Kluba', kazala je Mrak Taritaš.

Dotaknula se i prosvjeda u Vukovaru, koji je najavio tamošnji gradonačelnik, Ivan Penava. 'Prvo zaista trebaju svi koji su počinili zločine za to biti sankcionirani. To nije upitno. Jednako tako, na emotivnoj razini razumijem ljude koji još uvijek tragaju za kostima svojih najmilijih. Sve što je činjenica i što se slažemo, netko koristi za svoje razračunavanje s premijerom', rekla je Mrak Taritaš.

'Penava je iskorišten. On je vrlo naivno rekao da i on cijelu ovu priču više ne kontrolira, ona je puno veća od njega. To je problem Plenkovića i ovo je prosvjed protiv njih. Koriste se emocije ljudi i činjenice za razračunavanje s Plenkovićem', rekla je Mrak Taritaš.