MAPA VELIKE MAĐARSKE

Plenković o provokaciji: Grlić Radman će obaviti razgovor s Mađarima, to im nije prvi put

17.12.2019 u 14:44

Bionic
Reading

Andrej Plenković, šef HDZ-a, nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke ocijenio je dobrom odluku Kolinde Grabar Kitarović o sudjelovanju na večerašnjem sučeljavanju predsjedničkih kandidata na HRT-u

'Zadovoljan sam porukama koje šalje. Izbori za predsjednika su uvijek agilni. Netko ide s neistinama, a naša kandidatkinja s programom i postignućima. Važno je da ljudi prepoznaju da postoji ogromna razlika između pretendenata i nje', rekao je Plenković, izrazivši uvjerenje da će ona pobijediti na izborima.

Naveo je da su na sjednici usvojeni godišnji program rada i financijski plan stranke za iduću godinu, kao i izvješće o radu stranke u 2019. godini.

'Poslušali smo najrecentnije informacije šefa izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović, Ivana Anušića, o aktivnostima u sljedeća tri i pol dana', dodao je Plenković.

Iako su novinari pokušali doznati treba li se predsjednica ispričati jer je odbila sučeljavanje na drugim televizijama, odgovor nisu dobili.

Na pitanje kako komentira posljednju konferenciju za medije mađarskog premijera Viktora Orbana, koji stoji ispred karte velike Mađarske na kojoj je pripojena Hrvatska, Plenković je kazao da će ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman obaviti razgovor s mađarskom stranom i da nije nije prvi put da se pojavljuje ta karta.