ORBIS

PlayStation 4 na tržištu još ove godine, u Europi tek 2014.

02.02.2013 u 11:33

Bionic
Reading

Kao što je to bio slučaj i s PlayStationom 3, sljedeća Sonyjeva konzola na Europskom će se tržištu pojaviti tek nekoliko mjeseci nakon lansiranja konzole u Japanu

Prije nekoliko dana Sony je na svojem YouTube kanalu objavio misteriozni video koji upućuje na 20. veljače ove godine. Iako Sony odbija potvrditi značenje poruke, ona je mnogima zapravo vrlo jasna – Sony će napokon razotkriti svoju sljedeću konzolu koja se razvija pod kodnim imenom 'Orbis'.

 

 

Nakon objave videa krenula je još jedna lavina glasina i neslužbenih informacija prema kojima Sony planira lansirati konzolu u blagdansko vrijeme ove godine i to u Japanu i Sjevernoj Americi. Zbog problema s distribucijom u Europi, sljedeći PlayStation na našem i okolnim bi se tržištima trebao pronaći u prvih nekoliko mjeseci sljedeće godine, javlja Edge.

 

Na taj bi se način ponovila povijest jer je PlayStation 3 na japanskom i sjeverno-američkom tržištu objavljen u studenom 2006. godine dok se na policama europskih trgovina pojavio u ožujku 2007. godine.

 

Više informacija o specifikacijama sljedeće Sonyjeve konzole možete pročitati ovdje.