VREMENSKA PROGNOZA

Planirate li na izlet ili u šetnju ponesite kišobrane i kabanice

06.10.2018 u 07:57

Bionic
Reading

Na Jadranu i područjima uz njega danas će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Oborina će lokalno biti obilnija, osobito na srednjem i sjevernom Jadranu. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, poslijepodne uz mogućnost za mjestimičnu kratkotrajnu kišu ili poneki pljusak

Vjetar na kopnu uglavnom slab, u Podunavlju i u unutrašnjosti Dalmacije do umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Najviša dnevna temperatura u većini krajeva od 17 do 22, a na istoku i jugu zemlje do 25 stupnjeva Celzijevih

Prognoza po gradovima za subotu 6.10.2018. Izvor: Screenshot / Autor: dhmz.hr

Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna u većini krajeva od 17 do 21, samo na istoku i jugu zemlje do 24 °C.

Magla jutros mjestmice smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca te između Bosiljeva i tunela Sveti Rok i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji. Vozače se poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, javio je HAK u 7,20 sati. Zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na 229. km između čvorova Sveti Rok i Maslenica u smjeru Zagreba, potreban je dodatan oprez.

  • +11
Jako jugo na području Splita stvara velike valove Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Predmet na kolniku na autocesti A3 između čvora Lužani i odmorišta Lužani u smjeru Lipovca. U prekidu su katamaranske linije Vis-Split, Ubli Vela Luka-Hvar-Split i Split-Hvar. Ostali katamarani i trajekti plove redovito.

Trajekt na liniji Split-Vis danas će krenuti iz Splita u 12, umjesto u 11 sati, a iz Visa za Split u 16,30, umjesto u 15,30 sati.