DARINKO KOSOR

'Plakatima se šalimo sa stupidnim porukama drugih'

  • Autor: Mladen Obrenović
  • Zadnja izmjena 04.11.2011 14:40
  • Objavljeno 04.11.2011 u 14:28
HSLS plakat

HSLS plakat

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Dodatnu vatru u borbi predizbornim plakatima dali su svojim billboardima, s kojih su se mogle iščitati cinične i ironične poruke, i HSLS-ovci. Na crveno-plavim plakatima, ispod kojih se doduše nisu potpisali, poručili su što misle o onome što građanima serviraju oni koji žele ostati na vlasti, odnosno oni drugi koji se vlasti žele dokopati

Iako plakati koje nose poruke 'Ukinut ćemo poduzetništvo i obrtništvo!', 'Radnim akcijama do hidroelektrana' te 'Do 2013. svi ćemo raditi u državnoj upravi i županijama', a za koje je jasno na što se referiraju, nisu potpisani, vrlo brzo se doznalo kako iza njih stoji HSLS

Potvrdu te informacije tportal je dobio od predsjednika stranke Darinka Kosora koji se u prvi mah našalio, rekavši kako je 'plakate možda polijepio Sandro iz Istre', aludirajući na ljetošnju priču o malom istarskom ratu plakatima.

'Plakati jesu zanimljivi, jer su cinični prema porukama drugih stranaka koje govore o medu i mlijeku i najavljuju kako će ostati ovako kako je bilo. Kao da je to bilo dobro. Mislim da je sve što je bilo posljednjih osam godina bilo loše, posebno u gospodarskom smislu', rekao je Kosor.

Upravo su u HSLS-u, kako tvrde, plakatima na kojima stoji kako će svi raditi u državnoj upravi i županijama, poduzetništvo i obrtništvo biti ukinuti, jer predstavljaju truli kapitalizam, a radnim akcijama graditi hidroelektrane, željeli poručiti kako Hrvatsku to neće izvući iz gospodarske krize.

'Vjerojatno se taj famozni Sandro koji po Hrvatskoj šalje poruke htio malo našaliti na stupidne poruke koje šalju druge stranke. Kao da ne živimo u Hrvatskoj, nego u Švicarskoj', poručio je Kosor.

Doduše, bilo je i onih, navodno bliskih HDZ-u, koji su se pomalo naljutili na HSLS poručivši im da svojim plakatima i izborom boja zbunjuju birače. Ostalo je otvoreno jesu li mislili na aktualne HDZ-ove plakate ili na one od prije četiri godine koji su, također, bili crveno-plavi, pa u crvenom polju donosili ono za što je navodno tadašnja oporba, a u plavom za što su oni.

'Stvarno je to smiješno. Crvena i plava boja zaštitne su boje hrvatske države i hrvatske zastave, a ja ni ne vidim velike sličnosti s plakatima drugih stranaka. Ako ih netko vidi neka javno kaže. Dakle, ne vidim dizajnersku sličnost, a boje… Nisu valjda boje zaštićene', upitao je Darinko Kosor.

Lucija Bušić

Lucija Bušić

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Iz HDZ-a se nije mogao dobiti odgovor, jer su navodno bili zauzeti snimanjem predizbornih spotova, dok je iz tvrtke Digitel& koja je radila plakate za tu stranku u aktualnoj kampanji upozorili kako prije četiri godine nisu bili angažirani ni za koga.

'Plakate koje spominjete ne možemo komentirati, obzirom da iz njih nije jasno niti tko ih potpisuje, niti na koga se poruke odnose, a niti u kojem bi smjeru takva kampanja dalje mogla ići', kratko su odgovorili iz Digitela.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!