'EUROPA NAS TRUJE CHEMTRAILSIMA'

Plakat kod Splita postavio vjernik i pobornik teorije zavjere

12.01.2011 u 14:48

Bionic
Reading

Plakat u splitskom predgrađu Sirobuja postavio je vjernik-laik Mario Lovrinčević, član jedne male molitvene zajednice, koji smatra da tragovi koje na nebu ostavljaju mlazni avioni sadrže kemikalije za biološko ratovanje

Zanimljivi euroskeptični plakat s likom Gospe i natpisom 'Kraljice Hrvata, sačuvaj nas od Europske unije', koji je osvanuo u splitskom predgrađu Sirobuja i zaintrigirao javnost, postavio je član malo poznate splitske molitvene zajednice Mario

Lovrinčević.

Zajednica se, kako doznajemo, sastoji od tek desetak članova, sastaje se u crkvi Svete Obitelji na Sukošanu, a vodi je jedan svećenik iz Poljske. Sam Lovrinčević je vjernik-laik, dakle ne zauzima nikakvu službenu poziciju u crkvenoj hijerarhiji.

'Da, stavio sam plakat i nemam potrebu bilo što komentirati, on govori sam za sebe. Daj Bože da ih bude što više, po cijeloj Hrvatskoj!' kazao nam je Lovrinčević. On je, inače, vrlo nesklon komuniciranju s novinarima, medije uopće ne prati jer je uvjeren da rade protiv interesa naroda, a u Europskoj uniji vidi zlo koje diktira 'kulturu smrti', 'diktaturu relativizma', genetski modificiranu hranu i dužničko ropstvo.

'Pišite o chemtrailsima, zašto vas to ne zanima?' upitao nas je, pozivajući se na jednu od poznatijih teorija zavjere po kojoj tragovi što ih na nebu ostavljaju mlazni avioni sadrže kemikalije sa svrhom kontroliranja populacije ili biološkog ratovanja.

'Istina se ne može sakriti!' uskliknuo je Lovrinčević na kraju našeg razgovora.

Službena Crkva se, dakako, promptno ogradila od ovog postupka. Postavljanje plakata, uostalom, financirao je sam Lovrinčević, i to na privatnom zemljištu.

'Apsolutno nam je žao da se slika Gospe koristi u ovom kontekstu, pogotovo stoga što je Katolička crkva vrlo aktivna u približavanju Hrvatske europskoj zajednici naroda', kazao nam je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Čubelić. On osobno smatra da je molitvena zajednica iz Župe Svete Obitelji 'preaktivna u osobnom postavljanju prema javnosti'.

'Treba znati da se čak i osnivač Europske unije Robert Schuman, kada je birao zastavu i grb, odlučio za plavu boju koja simbolizira Gospin plašt te dvanaest zvjezdica s njezine krune, kako bi Gospa bdjela nad zajednicom naroda i osigurala mir, ljubav i prosperitet', tumači don Čubelić.