TOMISLAV KARAMARKO:

'Plaćam pretplatu kao svi građani i ne želim gledati ovakav HRT'

03.03.2016 u 19:39

Bionic
Reading

'Vijeće koje je izglasalo nepovjerenje Radmanu izabrano je jednoglasno u prošlom mandat', kazao je potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko na pitanje novinara televizije N1 o smjeni ravnatelja HRT-a Gorana Radmana

Na novinarsko pitanje o komunikaciji s Mostom, Karamarko, koji je posjetio Križevce bio je uvjeren: 'Pogotovo oko kadroviranja to nije romantično i nisu lagani pregovori. Ako vidite sve što smo pregovarali s Mostom, dogovorili smo. Planiramo rješavanje i riješit ćemo', poručio je. 'Naša koalicija ide dalje i suradnja s Mostom je jako dobra', kazao je Karamarko.

Karamarko je govorio i o planovima vezanim uz Podravku. 'Podravka mora biti poticaj razvoja ovog kraja i poljoprivrede, koja je u kolapsu. O Podravci će se još pričati i vidjet ćemo na koji ćemo način riješiti taj problem', kazao je predsjednik HDZ-a.

Karamarko se dotaknuo i aktualnoga pitanja o smjeni ravnatelja HRT-a, Gorana Radmana. 'Vijeće koje je izglasalo nepovjerenje i odredilo smjenu Radmana izabrano je u prošlom mandatu', kazao je Karamarko te dodao da rad HRT-a nije bio nepristran i profesionalan te da smatra da je odluka o Radmanovoj smjeni dobra.

‘Zamjerao sam što je televizija pristrana, stranački i ideološki obojena. Ona bi trebala biti u javni servis, koji svi plaćaju, a ne da se određene političke opcije vrijeđaju i ostavljaju po strani’, kazao je Karamarko o kritikama iz civilnog društva da se radi o problematičnoj smjeni.

Upitan je li se prepoznao u najavi tužbi Gorana Radmana protiv dužnosnika što su ga blatili u zadnje vrijeme. ‘Nisam se prepoznao u tome. Ja sam građanin koji plaća pretplatu i ne želim gledati ono što gledam na televiziji koju plaćam’, kazao je.

Potrebni su mu savjetnici

Novinari su Karamarka pitali za imenovanje savjetnika. 'Ja nemam svoje ministarstvo, potrebni su mi savjetnici da bi odrađivali poslove. Ima dosta posla', kazao je Karamarko i rekao da je važno da i on ima savjetnike iako nema ministarstvo.

Spomenuo je i unutarstranačke izbore. Nada se da će doći do proboja mladih snaga, koji će osvježiti stranku, rekao je Karamarko i dodao da je zadovoljan s radom HDZ-a. Upitan zna li hoće li se Andrej Plenković prijaviti na unutarstranačkim izborima, Karamarko je poručio 'neka se prijavi tko god hoće'. 'Ja sam na prošlim izborima pobijedio u konkurenciji pet kandidata. Neka nas bude što više', kazao je Karamarko.

Kazao je i da će se sastanak Domoljubne koalicije održati i da nema prekida u komunikaciji s Mostom. S Božom Petrovom razgovara svaki dan, kaže. ‘Zašto mislite da smo svi isti, da smo klonirani, da smo roboti?’ upitao je Karamarko i dodao da ne trebaju biti isti te da je jedino važan dogovor i rješavanje problema na kraju.

Vojska na granici kao potpora

Karamarko je komentirao i vojsku na granici. 'Dosta država mijenja zakone kako bi se i vojska mogla koristiti na graničnim prijelazima, ne u smislu vojnog djelovanja, nego kao potpora', rekao je Karamarko.

Upitan o nasljedniku Dragana Lozančića, rekao je da konačnog rješenja još nema. 'Premijer očekuje ime novog kandidata, kad se dogovorimo oko novog kandidata, možemo dalje', rekao je.

Naveo je i da je kandidat za ministra branitelja ‘apsolutno gospodin Milijan Brkić’.

Upitan je i kad će krenuti isplata tisuću eura za svako novorođeno dijete, pa je rekao da je Vlada osigurala 100 milijuna kuna u tu svrhu, ali da još nije dogovoren datum kad će se odluka početi primjenjivati. ‘Računajte, ljudi, kad će vam se rađati djeca’, poručio je Karamarko i dodao da je važno ljudima otvarati nova radna mjesta i spriječiti odlazak mladih iz zemlje.