OPERA U ZAGREBU

Pjerino Bebić u Kerumovom kinu otvorio klub

26.11.2015 u 18:36

Bionic
Reading

Pjerino Bebić, dugogodišnji gradonačelnik Hvara, nakon političke karijere okrenuo se ugostiteljskom biznisu i drugi put u životu hvarsku adresu zamijenio zagrebačkom. Bebić je s prijateljem Slobodanom Matendom i još nekim partnerima u središtu Zagreba, u Petrinjskoj ulici početkom studenog otvorio multimedijalni klub Opera. U prostoru nekadašnjeg kina Central, još uvijek u vlasništvu biznismena kojem su poslovi otišli nizbrdo Željka Keruma, Bebić, Matenda i partneri odlučili su otvoriti klub za koji uvjeravaju da je drugačiji od svih ostalih u Zagrebu

'Nismo kupili prostor od Keruma, uzeli smo ga u višegodišnji najam. Prostor je bio u potpunosti devastiran i tražio je velika ulaganja što je s jedne strane bila i sretna okolnost jer su zidovi bili potpuno goli što nam je omogućilo da jednostavnije postavimo zvučnu izolaciju kako ne bi bilo problema sa susjedima. Riječ je o prostoru u koji prema našim procjenama stane do 700 ljudi', kazao je za tportal Pjerino Bebić ne otkrivajući o kolikim je investicijama riječ.

Prema ideji vlasnika, prostor će funkcionirati 24/7 kao multimedijalni klub u kojem bi se, uz uobičajenu ponudu noćnog kluba, našli i neki drugi sadržaji tijekom dana.

'Želja nam je da Opera izjutra zaživi kao digitalni muzej u kojem će turisti, kojih je u Zagrebu sve više i koji grad posjećuju 365 dana u godini, moći uz kavu doznati nešto o našim velikanima, od Slavoljuba Penkale preko Nikole Tesle do Petra Hektorovića, ali i upoznati druge hrvatske destinacije.

U popodnevnim satima prostor planiramo ponuditi besplatno Akademiji dramskih umjetnosti kao prostor za vježbu, a tu bi svoje mjesto mogle naći mažoretkinje koje, kako čujem, nemaju gdje vježbati. Rani večernji sati rezervirani su za manje predstave, stand-up komedije i kabaret, a večernji i noći sati rezervirani su za klupske večeri', istaknuo je Bebić.

Bivši hvarski gradonačelnik napominje kako je prije ulaska u političke vode bio u turizmu i kako mu ulazak u biznis s klubom nije stran iako priznaje da tu bolje stoji Matenda. On je dugi niz godina bio DJ u splitskim klubovima, jedno vrijeme bio je vlasnik kafića Toppers, a potom i kluba Masters u Splitu iza kojeg su se vukli repovi zbog neplaćenog najma za prostor Gradu Splitu.

O tome što Opera sprema u narednom razdoblju, Bebić kaže kako će se uskoro doznati jer su u tijeku pregovori s nekim inozemnim izvođačima, s čijim imenima ne bi izlazio u javnost dok sve se ne zaključi.