SIGURNO 'PARTIJANJE'

Pilot projekt otvaranja berlinskih noćnih klubova pokazao se uspješnim

08.08.2021 u 18:59

Bionic
Reading

Pilot projekt proveden u Berlinu tijekom vikenda, čija je svrha bila razmotriti na koji bi se način posjetiteljima klubova omogućilo sigurno 'partijanje' bez maski, protekao je uspješno, izvijestilo je u nedjelju Povjerenstvo berlinskih noćnih klubova

Šest berlinskih noćnih klubova tijekom vikenda je otvorilo vrata posjetiteljima bez maski u sklopu projekta čiji je cilj otkriti siguran način oživljavanja noćne scene u njemačkoj prijestolnici, što je važno i zbog velikog broja turista.

U njemačkoj je ples u zatvorenim javnim prostorima još uvijek zabranjen, no projekt pod nazivom 'Reboot Clubculture' istražuje nove mogućnosti unatoč pandemiji.

U nekoliko berlinskih klubova, poput KitKatCluba, Renate i SO36, mladi su mogli plesati bez zaštitnih maski i nije bilo zabrane fizičkog kontakta, no u klubove su smjeli tek nakon potvrde o negativnom nalazu PCR testa. Nije se pravila razlika između cijepljenih i necijepljenih protiv covida-19.

Oko 2000 dostupnih karata vrlo brzo je razgrabljeno.

"Nakon detaljnog procesa registracije i testiranja, ova večer u noćnom klubu doista je bila kao prije pandemije", rekao je Lutz Leichsenring, glasnogovornik Berlinskih noćnih klubova.

Uključujući i organizatore, PCR testiranju je podvrgnuto 2110 osoba. Otkriveno je sedam slučajeva zaraze covidom-19, što je prijavljeno zdravstvenim vlastima.

Kontrolni testovi svih posjetitelja klubova provest će se u petak, a organizirat će se i online anketa. Procjenu ćemo obaviti nakon toga, rekao je Leichsenring.

Berlinski noćni klubovi zatvoreni su prije godinu i pol da bi se spriječilo širenje zaraze.