VOZIO POD ZABRANOM

Pijani vozač udario starca na zebri pa pobjegao

11.01.2011 u 12:46

Bionic
Reading

Ni zabrana upravljanja vozilima kategorije B, ni to što se počastio s previše čašica alkohola nije spriječilo 34-godišnjaka iz Slavonskog Broda da sjedne za upravljač. Ubrzo nakon što je krenuo, na pješačkom je prijelazu zbog neprilagođene brzine udario 76-godišnjaka, a kao šećer na kraju – pobjegao je s mjesta nesreće

Nesreća se dogodila oko 17 sati na raskrižju Budakove i Klaićeve ulice u Slavonskom Brodu.

U trenutku kada je 76-godišnjak prelazio kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu, gurajući pored sebe bicikl, na njega je teretnim automobilom VW Caddy naletio 34-godišnjak. Pješak je uslijed udara nabačen na automobil te je potom pao na kolnik, nakon čega je vozač teretnog vozila pobjegao s mjesta nesreće.

Ozlijeđenom pješaku ukazana je liječnička pomoć te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Vozač Caddyja nije bio dugo u bijegu. Alkotestom mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,91 promila te je utvrđeno da je upravljao vozilom iako mu je zbog vožnje pod utjecajem alkohola prethodno izrečena mjera zabrane upravljanja vozilima kategorije B sve do svibnja ove godine.

Protiv 34-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog vožnje pod zabranom i odgovarajuća prijava zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a s obzirom da je recidivist, kazna bi ovaj put mogla biti rigoroznija.