UKRAO NA DESETKE VOZILA

Pijan ukrao autobus i krenuo na autocestu

03.03.2011 u 14:57

Bionic
Reading

S kolodvora u Slavonskom Brodu sinoć oko 21 sat i 30 minuta ukraden je autobus tvrtke APP. Kradljivac je uspio odvesti autobus iz grada te se zaputio na autocestu Zagreb-Lipovac

Nakon što je odradio sve dnevne rute, vozač je parkirao autobus na autobusnom kolodvoru, no nepažnjom je ostavio ključeve u bravici. To je iskoristio 43-godišnji kradljivac. Neprimjetno je ušao u autobus u kojemu srećom nije bilo putnika te ga odvezao u nepoznatom pravcu. Policajci su mu ipak ubrzo ušli u trag pa avantura 43-godišnjaka u ukradenom autobusu nije dugo trajala.

Kada su saznali pravac kretanja ukradenog autobusa, policajci su ga oko 22 sata i 30 minuta sačekali kod naplatnih kućica u mjestu Lužani, gdje je kradljivac namjeravao izaći na autocestu i krenuti u pravcu Okučana te se po svemu sudeći ukradenim autobusom odvesti kući u Lipik.

Ipak, kradljivac se nije tako lako predavao. Nakon što je zaustavio autobus, izašao je iz njega i dao se u bijeg. Ubrzo je uhvaćen, a budući da se otimao, policajci su ga, kako doznajemo, morali i svezati. Alkotestom mu je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,40 promila.

Utvrđeno je da je riječ o 43-godišnjaku s područja Lipika kojemu je očito strast krasti upravo velika vozila. Dosad je, kako doznajemo, ukrao nekoliko desetaka kamiona i autobusa. U PU brodsko-posavskoj u tijeku je kriminalističko istraživanje nad njim, nakon kojega će policija nadležnom tijelu dostaviti odgovarajuću kaznenu prijavu, odnosno optužni prijedlog. Prijeti mu novčana kazna ili kazna zatvora od šest mjeseci.