KAOS U VRBOVCU

Pijan napao konobaricu, pa pucao na policajce

27.10.2011 u 18:47

Bionic
Reading

Dvojica policajaca ranjena su na intervenciji u Vrbovcu oko 17 sati, izvijestila je zagrebačka policija, dodavši da će više okolnosti, kao i težina ozljeda policajaca, biti poznato nakon završetka očevida

Dvoje policijskih službenika ranjeno je danas oko 17 sati. Stradali su, izvijestila je zagrebačka policija, tijekom intervencije.

Incident se dogodio u Vrbovcu, a zna se tek da je hice u policajce ispalio hrvatski državljanin. Na policajce je iz automatske puške šest hitaca ispalio 50-godišnji Stjepan Foglec, javljaju 24 sata.

Više okolnosti, kao i težina ozljeda policajaca, znat će se nakon što policija obavi očevid. Međutim, mediji javljaju da su policajci izvan životne opasnosti.

Naime, 24 sata javljaju da je policajca I. S. Foglec ranio u potkoljenicu, a vježbenika M. H. u natkoljenicu. Oba su zbrinuta u KB Dubrava.

Policiju su nazvali mještani. Foglec je prvo u lokalnoj gostionici pijan napao konobaricu, a od vlasnika iznudio 300 kuna. Izašao je iz lokala i na ulici, bez ikakva povoda, šakom u glavu udario ženu koja je prolazila. Susjedi su nazvali policiju i odmah rekli o kome je riječ. S Foglecom i inače imaju problema, osobito kad se napije.

Kad su tri policajca došla na intervenciju, nasilnik se već sakrio u svoju kuću odakle je i zapucao prema njima. Dvojicu je ranio, a treći ga je uspio savladati. Bacio se na njega i uhitio ga.