TROSTRUKI SUDAR U ISTRI

Pićanac izdahnuo na putu do bolnice

24.12.2010 u 16:50

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u 10.50 sati na prometnici Vozlići – Pazin smrtno je stradao R. B. (47) iz Pićna. Dostavno vozilo marke Citroen, riječkih registracija, sudarilo se najprije s Polom, a potom još i s Audijem, izvijestila je istarska policija

Nesreća se dogodila kada je vozač dostavnog teretnog vozila V. K. (53) iz Pazina na dijelu ceste iz Potpićna prema Kršanu, izlazeći iz mjesta Čabarelići, vjerojatno zbog neprilagođene brzine prešao na suprotni kolnički trak. U tom momentu nailazio je Wolksvagen Polo kojim je upravljao 47-godišnji R. B. U frontalnom sudaru, vozač Pola, registracije PU 145 EN, zadobio je teške tjelesne ozlijede te je na putu do bolnice izdahnuo.

Od siline frontalnog sraza, dostavni Citroen je potom udario u Audi, koji je nailazio iza Pola, a kojim je upravljao G. B. (49) iz Pule koji je srećom, tek lakše ozlijeđen.
Svi sudionici prometne nesreće bili su u vozilima bez suvozača i putnika. Teško unesrećeni R. B. ostao je priklješten u automobilu te su ga iz smrskanog pola izvlačili labinski vatrogasci.

Nažalost, R. B. je u kolima Hitne medicinske pomoći preminuo. Protiv V. K. slijedi podnošenje kaznene prijave za izazivanje prometne nesreće. Težina njegovih ozljeda nije utvrđena, jer je čovjek bio u velikom šoku zbog nesreće koja mu se dogodila.

Nakon očevida, koji je završen u 15.10 sati, cesta D-64 ponovno je otvorena za sav promet