vandalizam u bukovlju

Petrik (SDP): Napad nam moju kuću i automobil je očajnički potez izbornih gubitnika

28.05.2021 u 13:39

Bionic
Reading

Nepoznati počinitelji noćas su oštetili obiteljsku kuću i automobil aktualnog načelnika općine Bukovlje, u Brodsko-posavskoj županiji, Davora Petrika (SDP) koji napad povezuje s drugim krugom izbora u kojem se natječe za još jedan mandat.

Kuća je pošarana, a na automobilu su izbušene gume. "Naravno da ovo povezujem s izborima i očajništvom HDZ-a koji vide da će izgubiti u drugom krugu. Vide da neće moći dovući dovoljno ljudi koji ne stanuju na području općine Bukovlje. Sad su spremni na ovako očajničke poteze", rekao je Petrik za Hinu.

Dodaje da je proteklih dana bilo svakakvih pritisaka. Petrik je rekao da do sada nije tražio zaštitu policije te da su u tim situacijama spominjane i druge osobe iz njegovog tima. U ovom incidentu nije bilo fizičkog napada.

"Nitko iz kuće nije ozlijeđen. Na kući je napisano: "Šokac komunjara" i izbušene sve četiri gume na vozilu mazda i to više puta. To su njihove metode, gume su izbušili i kolegi koji je bio promatrač na izborima 2017. Policija je završila očevid, za sad ne znamo o kome se radi. Još treba skinuti snimke nadzorne kamere. Čak je i protukandidat došao i rekao da su njemu nudili da se nešto napravi", rekao je Petrik za Hinu.

Petrika (SDP) na ovim izborima za načelnika općine Bukovlje podržavaju SDP, HSS i HNS. U drugom krugu protukandiat mu je njegov aktualni zamjenik načelnika Igor Đaković koji se uoči lokalnih izbora učlanio u HDZ.

Brodsko-posavska policija izvijestila je da je oko 7 sati zaprimila dojava o oštećenju obiteljske kuće i automobila na području Općine Bukovlje. "Policijski službenici su izlaskom na mjesto događaja potvrdili istinitost dojave", izvijestila je policija, dodajući da nastavlja utvrđivanje "važnih činjenica i okolnosti događaja".