PRUŽIO RUKU FIKRETU ABDIĆU

Petraču zbog rukovanja prijeti samica

10.02.2010 u 09:57

Bionic
Reading

Protiv Hrvoja Petrača koji se nalazi u zatvoru u Puli pokrenut je novi stegovni postupak, drugi otkako je u toj kaznionici, i to zbog naizgled banalnog razloga – rukovanja s Fikretom Abdićem, piše Večernji list

Dvojica zatvorenika su jedan drugom pružili ruke dok su imali posjet. Na stegovni postupak požalio se odvjetnik Velimir Došen, Petračev opunomoćenik za zastupanje u pitanjima izdržavanja kazne, a uputio ga je Središnjem uredu za zatvorski sustav, ministru, Županijskom sudu...

'Istina je da sam uputio podnesak zbog neugodnosti i maltretiranja koje sam doživio 1. veljače. Tada sam izveden iz zatvora da bih sat vremena čekao zatvoren rešetkama u vanjskom prostoru bez mobitela i objašnjenja', rekao je Došen za Večernji list.

Prema njegovim riječima, stegovni postupak zbog rukovanja počeo je u ponedjeljak, no odgođen je na Petračev zahtjev zbog pribavljanja novih dokaza. Došen smatra da rukovanje s Abdićem ne može biti prijestup jer bi ih onda bilo stotinu na dan.

Kako mu je ovo drugi stegovni postupak, moguće je da Petrač završi u samici.

Ravnatelj Središnjeg ureda za zatvorski sustav Branko Peran nije htio objasniti je li moguće da se pokrene stegovni postupak zbog rukovanja, no kazao je da se u zatvoru može biti kažnjen 'zbog svega što je zabranjeno', prenosi Večernji list.