Zagorec se tereti da je odlazeći s mjesta pomoćnika ministra obrane zaduženog za trgovinu oružjem 2000. godine, prisvojio torbu s draguljima , koje je njemački trgovac oružjem Josef Rothaichner ostavio ministarstvu kao polog za novac namijenjen oružju za obranu naše zemlje.

Petračev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković nije nammogao precizirati kada će njegov branjenik napustiti pulski zatvor ikrenuti put Zagreba, tek vjeruje da će to biti u večernjim satima.

Izvori Slobodne Dalmacije bliski pulskom zatvoru potvrđuju da ćeHrvoje Petrač u kasnim noćnim odnosno ranim jutarnjim satima krenuti uz jaku pratnju iz zatvora prema Zagrebu, kako bi stigao kao svjedok na suđenje koje počinje u 9 sati.

Podsjetimo, kako je i Vladimir Zagorec , koji je svjedočio na suđenju bivšem direktoru pulske zračne luke Aldu Šetiću,28.studenog 'otpravljen' iz zatvora u Remetincu uz jake mjeresigurnosti, u 3 sata, da bi u krug pulskog zatvora stigao oko 7 sati .

Negdašnji bliski prijatelji, danas ljuti neprijatelji,naći će se 'oči u oči' u zagrebačkoj 'Palači pravde', nakon što je Petrač, tijekom suđenja za otmicu Zagorčeva sina,zbog čega je osuđen na šestogodišnju kaznu zatvora, prije godinu i poldana "uperio prstom" na Zagorca, kao 'otimača' skupocjenih dragulja.

Petrač je nakon ubojstva Ive Pukanića, čemu je prethodilo i svirepo ubojstvo Ivane Hodak, kćeri Zagorčeva odvjetnika Zvonimira Hoodaka, iz sigurnosnih razloga iz zatvora u Lepoglavi prebačen u pulski zatvor.

Podsjetimo kako je Zvonimir Hodak nakon obiteljske tragedije indirektno optužio Petrača kao mogućeg nalogodavca ubojstva.