RIJEČKO BRODOGRADILIŠTE

Peticiju za '3. maj' potpisalo 13.600 građana

28.11.2012 u 18:56

Bionic
Reading

Primorsko-goranski savez izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare da je na peticiji za nastavak rada Brodogradilišta "3. maj" prikupio 13.600 potpisa u Rijeci i drugim dijelovima Primorsko-goranske županije

Peticija "Protiv likvidacije '3. maja'" potpisivala se od 13. do 25. studenoga u Rijeci i još 13 mjesta u županiji. Najavljeno je da će ta stranka od ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka zatražiti da primi njezino izaslanstvo kako bi mu uručilo peticiju s potpisima.

U pismu ministru ističe se da je Brodogradilište "3. maj" u velikoj krizi te da može opstati samo uz odgovarajuće mjere Vlade RH. Ono, kao simbol industrijski snažne Rijeke, ne smije doživjeti likvidaciju, stoji u pismu.

Predsjednik ogranka te stranke za Rijeku Nikola Ivaniš ustvrdio je kako se tim potpisima dokazuje da "3. maj" ima potporu građana toga kraja.

Svakog sata peticiju je potpisalo više od 100 građana, što je iznad svih očekivanja organizatora, rekao je. Mogli smo i dalje skupljati potpise i prikupiti ih još više, ali smo ocijenili da je i ovo dovoljno da se pokaže kako građani misle da opstanak '3. maja' ne smije biti upitan, zaključio je Ivaniš.