SMIRIVANJE TENZIJA

Petero znanstvenika potvrdilo nastavak suradnje u Znanstvenom savjetu

11.12.2020 u 17:47

Bionic
Reading

Znanstvenici Nenad Ban, Branko Kolarić, Andreja Ambriović Ristov, Igor Rudan i Petra Klepac potvrdili su svoju spremnost za nastavak suradnje s Vladom u Znanstvenom savjetu, izvijestili su u petak iz Vlade RH

"Nakon što su pojedini članovi Znanstvenog savjeta Vlade razgovarali s predstojnikom ureda predsjednika Vlade, Zvonimirom Frkom-Petešićem, što je bilo najavljeno na konferenciji za medije održanoj u utorak, prof. dr. sc. Nenad Ban, prof. dr. sc. Branko Kolarić, prof. dr. sc. Andreja Ambriović Ristov, prof. dr. sc. Igor Rudan i dr. Petra Klepac potvrdili su svoju spremnost na nastavak suradnje s Vladom i davanje svog doprinosa kontroliranju i suzbijanju epidemije", ističe se u priopćenju iz Vlade.

Podsjeća se da je zadaća članova Znanstvenog savjeta da kroz multidisciplinarnu razmjenu mišljenja o razvoju epidemije, svojim znanjem i iskustvom Vladi pomognu u donošenju odluka, pružajući znanstveno utemeljene savjete i dijeleći svoja promišljanja i prijedloge potrebnih mjera za djelotvorno suzbijanje širenja zaraze virusom Sars-CoV-2 i bolesti COVID-19-

Znanstvenici uključeni u taj Savjet ugledni su domaći inozemni hrvatski stručnjaci koji za svoj dobrovoljni rad u Savjetu ne primaju nikakvu naknadu.

Kao i dosad, ističe se u priopćenju, Vlada će u donošenju svojih odluka uzimati u obzir i mišljenje Znanstvenog savjeta, kao i sve druge relevantne parametre u ovoj višedimenzionalnoj krizi. No uvažavajući svačiji doprinos, Vlada će s punom odgovornošću svoje odluke donositi samostalno, i za njih nisu odgovorni članovi Savjeta, ističe se u priopćenju.

U borbi s koronavirusom, prioritet Vlade, istaknuto je, ostaje zaštita zdravlja i života hrvatskih građana kroz provedbu optimalnih mjera, uz minimiziranje negativnih učinaka za cjelokupno društvo i gospodarstvo.