SPRIJEČENA HAVARIJA

Penelopu spasili od potonuća

04.12.2010 u 12:02

Bionic
Reading

Brod Penelopa dug 27 metara počeo je jutros tonuti u Sumpetru kod Omiša, no brzom intervencijom ispumpana je voda iz broda te je spašen od potonuća. U toku je sprečavanje onečišćenja mora

Splitska Lučka kapetanija dobila je jutros nešto prije devet sati dojavu od vatrogasaca iz Dugog Rata da se motorni brod Penelopa iz Splita nagnuo i tone u lučici Sveti Petar u mjestu Jesenice u Sumpetru kod Omiša, potvrdila je glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

Odmah nakon dojave iz Splita je angažiran brod za pomoć Sveti Florijan, Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Kaštela koji se uputio na mjesto događaja postaviti brane da ne dođe do onečišćenja mora.

Motorni brod Penelopa izgrađen je 1954., ima B kategoriju s tri zvjezdice, a služi za prijevoz putnika na relaciji Split-Dubrovnik-Split. Raspolaže sa 17 kabina i 36 postelja. U vlasništvu je poduzeća Maestral cruising, od kojeg se doznaje da je prije podneva zaustavljeno prodiranje mora u brod.

'U trenutku prodiranja mora u brod nitko nije bio na njemu, pa tako nema ozlijeđenih. Još ne znamo što se točno dogodilo. Tu su djelatnici Lučke kapetanije i vatrogasci. More nije onečišćeno i to je za sada najbitnije', rekao je Tonći Garbin iz Maestral cruisinga.