nakon unutarstranačkih izbora

Penava: 'Završavamo jako važnu fazu koja će Domovinskom pokretu dati stabilnost'

27.02.2023 u 13:10

Bionic
Reading

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava rekao je u ponedjeljak kako izborom novog vodstva osječke organizacije stranke završava, u organizacijskom smislu, jako važna faza, koja će stranci pružiti potrebnu stabilnost

Na konferenciji za novinare Penava je izvijestio kako su u nedjelju provedeni unutarstranački izbori u osječkoj gradskoj organizaciji i da je za predsjednicu izabrana osječka gradska vijećnica u članica nacionalnog predsjedništva DP-a Jesenka Ricl, te ostali članovi vodstva ove organizacije.

Penava ističe kako su DP-ovi gradski vijećnici i osječka gradska organizacija vrlo aktivni, što smatra dobrim, jer Hrvatska, a pogotovo Slavonija, nemaju vremena za gubljenje i čekanje. Siguran sam da u Osijeku, koji je naša iznimno jaka baza u Slavoniji, s ovim izborima završavamo, u organizacijskom smislu, jako važnu fazu, koja će nam pružiti potrebnu stabilnost, kako bi bili na razini odgovornosti i onoga što Osječani očekuju od DP-a, poručio je Penava.

Novoizabrana predsjednica osječkog DP-a Jesenka Ricl istaknula je kako će stranka raditi na ideji domovinskog duha i vrlo detaljno propitkivati što rade vladajući u gradu Osijeku. Gradski vijećnik DP-a Antonio Sobol upozorio je na zastoj radova na projektu obnove tramvajske infrastrukture u gradu, što Gradska uprava pokušava opravdati prekidima u opskrbi potrebnih građevinskih materijala, iako, kako tvrdi, po neslužbenim informacijama, nedostaje i financijskih sredstava.

Ne znamo što je razlog, ali pozivamo vladajuće da krenu s radovima, koji se konstantno odgađaju, zbog čega se na više mjesta u gradu javljaju "prometni čepovi". Radovi kasne, i pitamo se tko će platiti penalizaciju prema EU zbog probijanja rokova, kazao je Sobol.