iz stranke izlazi i deset vijećnika

Penava u srijedu napušta HDZ? Izlazi iz stranke i pridružuje se Škori

19.05.2020 u 20:54

Bionic
Reading

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, na konferenciji za medije u srijedu objavit će da napušta HDZ. Iako to nije osobno potvrdio, iz nekoliko njemu bliskih izvora doznaje se da je čovjek - koji je unazad tri i pol godine kontinuirano prozivao Vladu kojom upravlja njegova stranka nezadovoljan odnosom države prema Vukovaru u posljednje 22 godine - odlučio napustiti HDZ

S njime će, kako doznaje Jutarnji list, i većina viđenijih i važnijih lokalnih HDZ-ovaca predvođenih predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a Damirom Barnom, dogradonačelnicom Vukovara Ivanom Mujkić, koja je u politiku i ušla na nagovor Barne i Penave koji joj je bio srednjoškolski profesor, te predsjednikom Gradskog vijeća Tomislavom Šotom.

Uz njega će otići i ostalih devet gradskih vijećnika HDZ-a te većina članova Gradskog odbora stranke.

>>> Škoro iznenada otkazao gostovanje kod Stankovića, opravdao se 'terenskim obavezama'

Iako za Penavom neće poći kompletan vukovarski HDZ, nema sumnje da će ovo biti težak udarac stranci koja sebe smatra povijesno predodređenom upravljati ne samo Hrvatskom nego i Vukovarom, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro nedavno je poručio da će s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom razgovarati ako odluči napustiti HDZ.

  • +2
Miroslav Škoro dogovorio koaliciju sa Suverenistima Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Domovinski pokret