BOJAN GLAVAŠEVIĆ

'Penava, moj otac ne može odgovoriti, pusti ga da počiva u miru'

27.10.2015 u 15:59

Bionic
Reading

Bojan Glavašević, pomoćnik ministra branitelja i sin novinara Siniše Glavaševića, ubijenog na Ovčari, nakon prozivki Ivana Penave, vukovarskog gradonačelnika iz redova HDZ-a, da iskorištava oca u političke svrhe, poručio mu je da 'čovjeka koji ne može sam odgovoriti pusti da počiva u miru'

Podsjetimo, prvi put poslije niza godina tradicionalna priredba 'Grad – to ste vi', posvećena novinaru Siniši Glavaševiću, neće se održati 20. studenoga u obliku u kakvom je bila do sada, tj. u okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. 

Komentirajući navedenu informaciju prije nekoliko dana, Bojan Glavašević je kazao kako se 'nada da program još nije konačan i služben te da će se Grad predomisliti i prepoznati potrebu da se sjeti jednoga od najprepoznatljivijih ljudi iz Domovinskoga rata'.

Na njegove riječi danas je reagirao Penava, optuživši ga da preko oca skuplja političke poene. Naime Bojan je u VI. izbornoj jedinici nezavisni kandidat na listi Hrvatske raste. Glavašević je na izrečeno odmah regairao na svom profilu na Twitteru, a za tportal je kazao kako ne razumije motivaciju za izjave gradonačelnika Penave.

'Njega nisam prozvao ni u jednom trenutku. Jedino što sam rekao je to da se nadam da će se Grad predomisliti te da ovakva odluka nema veze s politikom i da će se manifestacija održati. Činjenica je da u Grad nije stigao prijedlog za sudjelovanje u programu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i da će se 'Grad – to ste vi' održati u nešto drugačijem obliku i to je u redu. Ne znam čime sam zaslužio da me Penava proziva.

Teza o iskorištavanju mog oca u političke svrhe pojavila se kada su Penavini prijatelji, od kojih je jedan Tomislav Josić, njegov današnji savjetnik, očev glas pokušali koristiti u svojoj borbi protiv ćirilice. Tada sam rekao da im moj otac za to ne bi dao glas. Molim Penavu da više ne spominje čovjeka koji ne može sam odgovoriti i neka ga pusti da počiva u miru', zaključio je Glavašević.

402006,401879 ,401718,400496