VUKOVARSKI HNS

'Penava je gradonačelnik svih Vukovaraca'

30.06.2014 u 17:47

Bionic
Reading

Vukovarski HNS priopćio je u povodu jučerašnje pobjede Ivana Penave kako od njega kao legitimno izabranoga gradonačelnika očekuje da ozbiljno i odgovorno obnaša dužnost na koju je izabran jer je gradonačelnik svih građana toga grada, 'pa tako i birača HNS-a, SDP-a i SDSS-a'

'U nadi da se neće baviti sobom, trivijalnostima i sinekurama, otvaramo prostor za predstavljanje njegove vizije razvoja grada i otvaranje novih radnih mjesta. Očekujemo da se ozbiljno pozabavi gospodarskom zonom i prione poslu. Nadamo se da se gospodarski program novoga gradonačelnika ne temelji na pamfletima, nego stvarnom uporištu. U protivnome, bit ćemo oštra oproba', ističu iz vukovarskoga HNS-a.

Također poručuju kako, s obzirom na to da su demokratska stranka, ne žele ulaziti u rasprave o 'dolasku u grad brojnih autobusa hrvatskih registracijskih oznaka'. Takve tvrdnje jučer su se čule iz vukovarskoga SDP-a, u kojemu misle da je Željko Sabo izgubio izbore jer je HDZ organizirano autobusima dovozio Vukovarce iz drugih krajeva Hrvatske da glasuju za Ivana Penavu.

'Očito je da je da je novi gradonačelnik izabran legitimno, većinom glasova birača s prebivalištem u Vukovaru', zaključuje se u priopćenju vukovarskoga HNS-a koje je potpisao predsjednik te organizacije i budući vijećnik u vukovarskome Gradskom vijeću Nenad Bučko.