BITI ILI NE BITI GRADONAČELNIK

Penava i Sabo: Očekujem pobjedu!

28.06.2014 u 09:17

Bionic
Reading

Predizborni skupovi kandidata za gradonačelnika Vukovara u drugom izbornom krugu održani su u petak navečer u Vukovaru na udaljenosti od samo nekoliko stotina metara, s kojih su Ivan Penava i Željko Sabo poručili kako očekuju pobjedu u nedjelju

'U nedjelju očekujem pobjedu. Mislim da su građani prepoznali kvalitetu našeg programa i pokazali to već u prvom krugu gdje sam imao značajnu prednost. Računam svakako i na tendenciju porasta moga rejtinga u odnosu na mog suparnika koji bilježi, u odnosu na prošlu godinu, značajan pad', kazao je član HDZ-a i kandidat koalcije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ Ivan Penava.

Prijašnji gradonačelnik, član SDP-a Željko Sabo, koji na izbore izlazi kao neovisni kandidat, pozvao je pak birače da izađu na nedjeljne izbore i izaberu put mira i tolerancije.

'To je i put u bolju budućnost, a ne vraćanje u prošlost. Jedini sam ja kandidat koji je u izbornoj kampanji građanima ponudio konkretne projekte. Svi drugi imali su osnovni projekt 'rušenje Željka Sabe'', poručio je Sabo.

Njih dvojica dobila su u prvom krugu najviše glasova birača od ukupno šest kanditata. Ivan Penava dobio je glasove 6539 odnosno 47,4 posto birača, dok je Željko Sabo osvojio 5021 odnosno 36,4 posto glasova birača.