VELIKA TRAGEDIJA

Stižu reakcije na masakr u Beogradu, oglasili se Plenković, Pejčinović Burić, Glavašević...

03.05.2023 u 12:10

Bionic
Reading

Masakr u beogradskoj školi, u kojem je 14-godišnji dječak ubio najmanje osmero djece i zaštitara te ranio više osoba, na društvenim mrežama komentiraju i užasnuti političari

Glavna tajnica Vijeća Europe Marija Pejčinović Burić na svom Twitter profilu napisala je da je šokirana i tužna zbog jutrošnje pucnjave u beogradskoj školi te da je u mislima sa žrtvama i njihovim obiteljima.

"Molim Vas primite izraze moje iskrene sućuti povodom masovne pucnjave u osnovnoj školi u Beogradu. Obiteljima ubijenih izražavamo iskrenu sućut, a ranjenima želimo brzi oporavak'', stoji u pismu sućuti predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića.

  • +9
Pucnjava u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: A.M./ATA Images /PIXSELL

Sućut je izrazio i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. "U ovom teškom trenutku izražavam sućut Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije, kao i obiteljima stradalih u današnjem tragičnom događaju u Beogradu, a ranjenima želim brzi oporavak", objavio je Grlić Radman na svom Twitter profilu.

Na Twitteru je ovu temu komentirao i saborski zastupnik Bojan Glavašević, koji je napisao: 'Strašne i tužne vijesti iz Beograda danas. Škole bi trebale biti mjesta smijeha i veselja, a ne mjesta nasilja i smrti. Kao tata dvoje školaraca, kao netko tko je kao dijete u školu išao pod kišom "zvončića" iz kasetnih bombi i tko poznaje taj osjećaj iz prve ruke u mislima stojim uz obitelji ubijenih. A za stradale ću se pomoliti. I znam da nisam jedini u Zagrebu i Hrvatskoj koji će to učiniti. Držite se, dragi ljudi', kaže Glavašević.

Njemačka eurozastupnica Zelenih Viola von Cramon koja često komentira događaje u Srbiji napisala je na Twitteru kako je 'duboko potresena i ožalošćena' zbog tragičnog događaja. 'Moja iskrena sućut i misli su s obiteljima žrtava, njihovim prijateljima, nastavnicima i svim građanima Srbije u ovom veoma teškom trenutku', napisala je.

Podsjetimo, u beogradskom naselju Vračar jutro je došlo je do pucnjave u zgradi Osnovne škole Vladislav Ribnikar, u kojoj je ubijeno devetero osoba - osmero učenika i zaštitar - dok je sedmero osoba ranjeno. Napadač je 14-godišnji učenik koji je pucao u nastavnicu, zaštitara i učenike.

Policijska blokada u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Milos Tesic/ATAImages/Pixsell

'Policija je uputila sve raspoložive ophodnje, odmah izašla na teren i privela osumnjičenog maloljetnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više metaka u pravcu učenika i osiguranja ove škole', priopćio je MUP Srbije.