kampanja iz kuće

Pavičić Vukičević iz izolacije: Osjećam lagane simptome, ali se nadam kako se neće razvijati dalje

15.04.2021 u 10:19

Bionic
Reading

"Želja mi je da ta aplikacija donese potpuni uvid u trošenje proračunskog novca i sustav javne nabave", izjavila je Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagrebai govorila o digitalnoj demokratizaciji i obnovi Zagreba za HRT-ov Studio 4.

U jeku pred kampanje vršiteljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević morala je zbog korone uzeti predah što se tiče političkih, ali i drugih aktivnosti. Koliko je to utjecalo na predizborne aktivnosti stranke BM 365 progovorila je u Studiju 4 HTV-a.

Jelena Pavičić Vukičević kaže kako provodi peti dan u samoizolaciji. Rekla je kako osjeća neke lagane simptome, ali se nada kako se oni neće razvijati dalje. 'Nažalost ne mogu raditi ono što najviše volim, a to je biti na ulici s ljudima. Prisiljena sam na ovaj način odrađivati posao i u gradskoj upravi i koordinirati aktivnosti vezane uz kampanju', objasnila je.

Na pitanje zna li kako se zarazila koronavirusom, Pavičić Vukičević je rekla kako se nije time opterećivala i da ne zna nikog tko u ovom trenutku ima koronavirus od koga se mogla zaraziti.

'Naša ideja je razviti jednu aplikaciju koja će svakom sugrađanu biti dostupna na pametnom telefonu ili računalu. Nakon jednostavne registracije putem OIB-a ili eGrađanina imat ćete, u realnom vremenu, informaciju o svim aktivnostima koje se odvijaju u vašoj ulici i vašem kvartu. Moći ćete se izjasniti jeste li s time suglasni i davati određene prijedloge i sugestije, sudjelovati u raspravi', pojasnila je kandidatkinja.

'Moja je želja da ta aplikacija donese dvije stvari - potpuni uvid u trošenje proračunskog novca, sustav javne nabave, stanje imovine u Zagrebu, a s druge strane da putem aplikacije možete plaćati svoje komunalno i druge račune, i da za uredne platiše osiguramo i sustav popusta'.

Na pitanje misli li da je za Zagrepčane trenutno ipak važnija tema kada će se krenuti s obnovom, Pavičić Vukičević kaže kako je to dobro pitanje i navodi što je njezina stranka već učinila po tom pitanju.

'Upravo zato smo na osam punktova u Zagrebu organizirali tehničku pomoć prilikom ispunjavanja same dokumentacije i dostave dokumentacije koji ide prema Fondu za obnovu koji je nadležan za obnovu stambenog fonda. Brine što se, kada smo učinili taj korak i prikupili tu dokumentaciju koja je otišla dalje, ne generiraju se rješenja koja će omogućiti da se ugovaraju radovi, postave skele i doista krene obnova', upozorila je Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba (MB365).