TKO JE OVDJE LUD?

Pavasoviću Viskoviću vratili ukradeni automobil

30.09.2009 u 10:40

Bionic
Reading

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković očito ima sreće s lopovima. Okraden je dva puta u nekoliko mjeseci, a oba puta vratili su mu ukradeno nakon jednog dana

Nepoznati počinitelji su prekjučer provalili u kuću odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića te mu ukrali novac, satove i automobil BMW X6.

Kako Večernji.hr neslužbeno doznaje, netko od njih nazvao je odvjetnika te mu kazao da je automobil na određenoj lokaciji u Gajnicama. Pavasović je automobil BMW X6 pronašao sinoć nešto prije ponoći u Susedgradu u Ulici Male Putine. Tri ručna sata i tisuću kuna gotovine lopovi Pavasoviću nisu vratili.

Slična situacija odvjetniku Pavasoviću dogodila se i prije nekoliko mjeseci kada su mu lopovi iz kuće odnijeli nekoliko skupocjenih satova koji su također dan nakon krađe ostavljeni na njegovom kućnom pragu.

Da nije riječ o Ljubi Pavasoviću Viskoviću, zaključili bismo da je riječ o fenomenu i čistoj slučajnosti. Koliko je okradenih imalo te sreće da im lopovi sami vrate ukradena dobra?

S obzirom na činnjenicu da dotični odvjetnik brani Hrvoja Petrača te da je bio u vezi s ubijenom Ivanom Hodak, kćerkom odvjetnika generala Zagorca, ovakve 'krađe' dobivaju drugačiji smisao.

Glasnogovornicu zagrebačke policije Aleksandru Ljubu upitali smo je li čest slučaj u policijskoj praksi da lopovi sami vraćaju ukradeno. 'Ukradene stvari ponekad se pronađu', kazala je Ljuba. No ukradeni skupocjeni automobil zagrebačkog odvjetnika nije tek slučajno pronašao prolaznik. Ljuba je potvrdila da im je sam Pavasović Visković javio da je pronašao automobil te dodala da je 'on najvjerojatnije imao indicije gdje se automobil nalazi'. Ljuba je potvrdila kako Pavasović Visković nije prijavio da mu je netko prijetio.

Je li riječ o neslanoj šali ili pak o pokušaju zastrašivanja odvjetnika, za sada nije poznato. 'Ukradeni' automobil je na obradi, a istraga je u tijeku.